Mainos

Alma-gallup: Kokoomuksen kannatus reippaassa alamäessä – SDP piti suosionsa, perussuomalaisten kannatus noussut selvästi

8:21
Video tammikuulta: Gallupit eivät äänestä – mitä ne kertovat?

SDPn kannatus on nyt 21,3 prosenttia. Samanaikaisesti päähallituspuolueet kyntävät, uutisoi Iltalehti Alma Median gallupin perusteella.

SDP on kyselytuloksen perusteella yhä ykköspaikalla, kun toisiksi suurin kannatus on puolueista kokoomuksella, 18,1 prosenttia.

Kokoomuksen kannatuksen lasku on ollut reipasta, sillä edellisessä Alma-gallupissa puolueen kannatus oli 1,6 prosenttiyksikköä suurempi.

– Meillä oli sellainen ymmärtämys omankin tutkimustiedon pohjalta, että helmikuu on ollut meille kannatuksen osalta aika haastava. Se kilpistyy hyvin pitkälle yhteen selittävään tekijään: turbulenssi vanhuspalveluiden osalta kävi aika kiivaana, kokoomuksen puoluesihteeri Janne Pesonen kommentoi Iltalehdelle.

Perussuomalaisilla 1,3 prosenttiyksikön kasvu, keskusta jatkaa kyntämistä

Kolmantena tulevan keskustan kannatus on jatkanut laskuaan ja on enää 14,1 prosenttia. Vihreitä äänestäisi puolestaan 13,2 prosenttia.

Perussuomalaisten kannatus on noussut reippaasti 9,9 prosentista 11,2:een. Nousu on jatkunut viiden kuukauden ajan yhtäjaksoisesti. 

Ainoa kannatustaan kasvattanut hallituspuolue oli siniset, jonka osuus oli noussut marraskuun tasolle, 2,3 prosenttiin.

Tietoykkösen toteuttamaa gallupia varten haastateltiin puhelinhaastattelujen ja internetkyselyn yhdistelmänä 1500:aa ihmistä aikavälillä 18.2.–3.3.2019. Virhemarginaali on 2,5 prosenttiyksikköä suuntaansa.

Juttua päivitetty kello 19.29.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja