Allora Primitivo 2001

  • Italia, Apulia
  • Calatrasi, IGT Puglia
  • Alkon numero: 458867
  • Hinta: 8,78 €

Calatrasin viiniliike on 20 vuotta sitten perustettu perheyhtiö, jonka päätoimipaikka on San Cipirello Palermossa. Se tuottaa viinejä Sisiliassa, Apuliassa sekä Tunisiassa. Yhtiötä vetää Maurizio Miccichè, joka johtaa 45 nuoren viinintekijän tiimiä.

Viini tulee Salentinon alueelta Etelä-Italian Apulian maakunnasta. Rypäleet ovat poimittu käsin, jotta viininvalmistukseen valikoituisivat vain parhaat rypäleet. 25 % viinistä käytetään amerikkalaisissa tammitynnyreissä, jonka jälkeen viiniä kypsytetään tammessa kuusi kuukautta.

Viinissä on runsaanpunainen hieman kehittynyt väri. Tuoksu on puhdas ja aromikas, siinä on havaittavissa kanelia, kuivattua luumua sekä aprikoosia. Samat elementit toistuvat myös viinin maussa, joka on kuiva mutta alkaa runsaan hedelmäisesti. Allora Primitivo on täyteläinen ja tasapainoinen viini.

Minkä kanssa?

Allora Primitivon kaltainen hedelmäinen ja lämminhenkinen viini on oiva kovien juustojen kuten Pecorinon kumppani. Kesällä valitsisin ruoaksi tälle viinille grillatut häränpihvit tai lampaan kotletit. Eli aromikkaat liharuoat ovat tämän viinin parhaita kavereita.

Tarjoile viini 18-asteisena.

Viiniartikkeli: sommelier Petri Pellinen/ Ruokala

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja