Alexi Laiho ja Jussi 69 harvinaiselle yhteiskeikalle – esiintyvät palkkiotta

Lahjakkaat suomalaismuusikot yllättävät faninsa esiintymällä harvinaisella yhteiskeikalla Helsingissä perjantaina.

Perjantaina 27. joulukuuta Helsingin legendaarisen Tavastia-klubin lavalle nousevat Children of Bodom -laulaja-kitaristi Alexi Laiho, The 69 Eyes -rumpali Jussi 69, Reckless Love -bändin laulaja Olli Herman sekä Santa Cruz -bändin Arttu ”Archie” Kuosmanen. Kyseessä on harvinainen keikka, jolloin ympäri maailman viilettävät rokkarit on saatu samalle lavalle. Jussi 69 kertoo MTV.fille haaveilleensa Alexi Laihon kanssa yhteiskeikasta jo noin neljä vuotta sitten.

– Ollessani Los Angelesissa reilun kuukauden ajan vuonna 2009 yritin nähdä Alexia, mutta meillä molemmilla oli paljon kiireitä. Lopulta Alexi pyysi mut yllättäen House Of Bluesiin, jossa juhlistimme sitä, että Guitar World -lehti oli valinnut Alexin maailman parhaimmaksi kitaristiksi. Se yö meni pikkutunneille ja samalla haaveilimme yhteisestä keikasta. Vuosien aikana on useasti ollut puhetta, mutta aikataulut eivät ole sopineet.

Syksyn kiireisen Euroopan kiertueen jälkeen maailman lahjakkaimpiin kitaristeihin lukeutuva Alexi oli ottanut yhteyttä Jussiin ja todennut, että nyt olisi aika keikalle. Ei mennyt kauaa, kun kaksikko oli järjestänyt perjantaisen kokoonpanon yhteen.

– Tämä bändi perustettiin viime viikolla, kolme puhelua siihen meni. Sitten mietittiin, että ai niin, kukahan laulaisi? Totesin, että Olli Hermann on kannuksensa ansainnut ja täydellinen siihen hommaan. Archie on todella pätevä kitaristi-laulaja, mutta nyt hänet nähdään bassossa.

Vain muutaman päivän päästä lauteille nouseva kokoonpano ei ota liikaa stressiä yllätyskeikasta, sillä aikaa treenaamiseen ei juuri ole.

– Jännittävää tässä on se, että emme me ehdi harjoitella ollenkaan, sillä olemme joulun ympäri maailmaa. Sound checkissä sitten vähän katsotaan, että missä päin mennään.

Vaikka lavalle nousevat muusikot tulevat erityylisistä bändeistä, yhdistää samanlainen musiikkimaku heitä. Keikalla onkin luvassa useita legendaarisia kasarirockin hittejä.

– Soitamme biisejä, joita olemme kuunnelleet noin 12–15-vuotiaina, mitkä bändit meitä ovat innoittaneet. Muun muassa Van Halenin ja Mötley Cruen biisejä on siis luvassa. Ilta tulee olemaan silkkaa hauskanpitoa, vilpittömästi lahja faneille. Minä ja Alexi sanoimme heti Juhani Merimaalle (Tavastian johtaja), että emme ota keikasta penniäkään, Jussi 69 kertoo.

Lue myös:

    Uusimmat