Navalnyille tulossa tukku uusia syytteitä – "Rikossyndikaattini kasvaa", oppositioaktivisti vitsaili

Hurjasti laihtunut Aleksei Navalnyi nähtiin julkisuudessa nälkälakon jälkeen – viimeksi painanut näin vähän lukiossa 0:45
Hurjasti laihtunut Aleksei Navalnyi nähtiin viime kuun lopulla julkisuudessa nälkälakon jälkeen. Viimeksi hän oli painanut niin vähän lukiossa.

Venäläisen oppositioaktivistin Aleksei Navalnyin mukaan häntä vastaan on aloitettu jälleen rikostutkinta useiden uusien rikosepäilyjen vuoksi.

Navalnyin mukaan tutkijat ovat kertoneet hänelle, että häntä epäillään muun muassa oman korruption vastaisen säätiönsä rahojen kavaltamisesta, tuomarin kunnian loukkaamisesta ja sellaisen järjestön perustamisesta, joka yllyttää venäläisiä olemaan täyttämättä kansalaisvelvollisuuksiaan.

–  Vaikutusvaltain rikossyndikaattini kasvaa: olen nero ja alamaailman varjohallitsija, Navalnyi kommentoi ironisesti Instagram-tilillään.

Navalnyi kärsii parhaillaan runsaan kahden ja puolen vuoden vankilatuomiota rangaistussiirtolassa Moskovan lähellä. Hänet otettiin kiinni tammikuussa, kun hän palasi Saksasta, missä häntä hoidettiin myrkytyksen vuoksi.

Navalnyin mukaan hänen myrkytyksensä takana oli Venäjän tiedustelupalvelu FSB. Venäjä on kiistänyt syytöksen.

Lue myös:

    Uusimmat