Hiihdon suursuosikki ulkona pelistä? Aleksandr Bolshunovin ongelmat osoittautuneet odotettua vakavammiksi: "Painajainen"

Venäjän ankkuri ajoi suomalaissankarin päälle maalialueella – Suomi sensaatiomaisesti toiseksi miesten viestissä Lahdessa 0:24
Tämä hetki muistetaan Suomessa: Aleksandr Bolshunovilta törkeä temppu Joni Mäelle Salpausselän viestin maalialueella.

Hiihtotähti Aleksandr Bolshunovin ongelmat "ovat osoittautuneet odotettua vakavammiksi", raportoi uutistoimisto RIA Novosti. Venäläinen on kokenut olympiakauden alla vastoinkäymisiä toisensa perään, ja sesongin yllä leijuu suuria kysymysmerkkejä.

Bolshunovia on pidetty viime vuosien parhaana mieshiihtäjänä. Maailmancupin kokonaiskilpailun hän voitti menneellä kaudella ylivoimaiseen tapaan, 965 pisteen erolla ennen maanmiestään Ivan Jakimushkinia. Oberstdorfin MM-kisoissa hän saavutti tänä vuonna yhden kullan, kaksi hopeaa ja yhden prossin.

Olympialaisista Bolshunovilla on kolme hopeaa ja yksi pronssi Pyeongchangista 2018, mutta se kirkkain, olympiakulta puuttuu. Tuon Bolshunovin suuren unelman ja tavoitteen ylle on kuitenkin tullut mustia pilviä Pekingin olympiakauden alla.

Bolshunovin kauteen valmistautumisesta on tullut RIA Novostin ilmaisun mukaisesti "painajainen". Siihen on mahtunut kaatumista pyörällä, ongelmia akillesjänteen kanssa ja ientulehduksesta koituneet vaivat. Bolshunovin suuhun muodostui paise, joka oli leikattava.

Bolshunov joutui käymään myöhemmin lisäksi leukaleikkauksessa: venäläiselle oli virheellisesti asetetun hammaspaikan seurauksena kasvanut operaatiota vaatinut kysta.

"Ei syytä kiirehtiä"

Bolshunov on yhä toipilaana eikä kisaa 12.–14. marraskuuta Muoniossa järjestettävissä Oloksen FIS-Tykkikisoissa. Pahempaa on, ettei Bolshunov pystyne hiihtämään maailmancupin ensimmäisissä kilpailuissakaan. Ainakin Rukan avausviikonloppu 26.–28. marraskuuta on jäämässä Bolshunovilta Venäjän hiihtoliiton puheenjohtajan Jelena Välben mukaan väliin.

– En usko, että hän voi harkita kilpailuihin osallistumista. Puhumme maailmancupin ensimmäisistä kisoista. Toipuminen on yhä käynnissä, Välbe sanoi Match TV:lle.

Venäjän päävalmentaja Juri Borodavko korostaa, että on parempi uhrata maailmancup-kauden alku ja lähestyä olympialaisia rauhallisesti.

– Ei ole syytä kiirehtiä. Meidän täytyy odottaa täyttä toipumista, hän lausui Sport-Expressille.

– Aleksandr itse päättää terveystilansa mukaan, milloin hän palaa totisen harjoittelun pariin. Jos hän ajattelee, että hän on valmis tekemään taas kovemmin töitä, hän tekee niin. Hän odottaa niin pitkään kuin on tarpeellista. Kiirehtimisellä voi olla todella kallis hinta.

Helmikuussa käytäviin Pekingin talviolympialaisiin on vain kolme kuukautta aikaa. Kello tikittää, ja Bolshunovilta on jäänyt normaalia treeniä paljon tekemättä. Vain aika näyttää, milloin mies ehtii peliin mukaan – jos ehtii.

Lue myös:

    Uusimmat