Aleksandr Bolshunov kutsui Johannes Hösflot Kläbon synttärijuhliinsa – nyt oli sanalla sanoen voitelu kohdillaan

Johannes Hösflot Kläbo oli tiistaina pettynyttä miestä. Sopii epäillä, tekikö kutsu Venäjän Aleksandr Bolshunovin syntymäpäiväjuhliinkaan norjalaisen tähtihiihtäjän päivästä parempaa.

Kläbo jäi Tour de Skin 10 kilometrin vapaan hiihtotavan väliaikalähtökilpailussa Italian Toblachissa 17:nneksi ja putosi kokonaistilanteessa kärkipaikalta kolmanneksi. 23 vuotta täyttänyt Bolshunov oli tiistaina kolmas ja kampesi kokonaistilanteessa kakkospaikalle.

Bolshunov välitti Norjan TV2:n ja NRK:n kautta Kläbolle kutsun syntymäpäiväjuhliinsa. Voitelu oli niin sanotusti kohdillaan.

– Hän voi tulla hotellillemme kello 19. Hän saa maistaa syntymäpäiväkakkua ja isäni kotitekoista vodkaa, Bolshunov sanoi TV2:lle hymyillen.

Venäläiset olivat TV2:n julkaisemalla videolla vuodenvaihteessa juhlatuulella. Samppanjaa poksauteltiin, ilotulitteet paukkuivat, ja Bolshunov sai puhaltaa kynttilät juhlakakustaan. Ainakaan kyseisellä pätkällä Kläboa ei näkynyt, ja näinköhän norjalaista olisivat venäläisjuhlat kiinnostaneet.

Tourin kokonaistilannetta johtaa Tourilla kaksi kilpailua voittanut Venäjän Sergei Ustjugov. Bolshunov on häntä 27 sekuntia perässä, Kläbo 37 sekuntia.

Tour de Ski jatkuu tänään keskiviikkona perinteisen hiihtotavan takaa-ajokilpailuilla. Miehillä matkana on 15 kilometriä.

Lue myös:

    Uusimmat