Aleksandr Bolshunov ensimmäistä kertaa äänessä kohuepisodin jälkeen – esitti toiveen koskien Johannes Kläboa

Venäläishiihtäjä Aleksandr Bolshunov toivoi perjantaina kansainvälisen hiihtoliiton (FIS) lehdistötilaisuudessa, että pääsisi harjoittelemaan Johannes Kläbon kanssa. Kaksikko oli suuren kohun keskellä MM-hiihtojen päätösmatkalla.

Kläbo ja Bolshunov olivat kontaktissa Oberstdorfin MM-kisojen miesten 50 kilometrin kilpailun loppusuoralla. Sen seurauksena ykköseksi sivakoinut Kläbo hylättiin ja sauvansa katkaissut Bolshunov nousi hopealle. 

FIS:n tilaisuudessa venäläiseltä kysyttiin, millä tavalla hän voisi voittaa Kläbon tulevaisuudessa. Bolshunov esitti toiveen mahdollisesta yhteisestä harjoittelusta. FIS oli kieltänyt kysymykset 50 kilometrin kohutilanteesta.

– Minun täytyy harjoitella enemmän, että voin voittaa hänet lopussa. Se olisi täydellistä harjoitella hänen kanssaan. Sen ymmärtäminen, kuinka hänestä on tullut niin hyvä ja lopulta tuleminen häntä paremmaksi, Bolshunov sanoi.

Bolshunov oli aiemmin kutsunut Kläbon tämän tuleviin häihin. Venäläinen voitti MM-kisoissa yhdistelmäkilpailussa kultaa, 50 kilometrillä ja viestissä hopeaa sekä pronssia parisprintissä. Norjalainen Kläbo voitti MM-kultaa viestistä, parisprintistä ja sprintistä.

Molemmat tullaan näkemään maastohiihdon päätösviikonloppuna kisaladulla. Sveitsin Engadinissa on lauantaina vuorossa miesten 15 ja naisten 10 kilometrin kilpailut. Sunnuntaina kilpaillaan miesten 50 ja naisten 30 kilometrin kilpailujen voitoista.

Lue myös:

    Uusimmat