Alaikäisten tekemiksi epäillyt ryöstöt lisääntymässä Oulun seudulla – viime vuoden määrä jo ylittynyt

Alaikäisten tekemiksi epäiltyjen ryöstöjen määrä on noussut Oulun seudulla tämän vuoden alkupuolella, tiedottaa Oulun poliisilaitos.

Katujengi-ilmiötä ei Oulussa ole, vaan ryöstöissä on usein kyse jengikulttuurin ihannoinnista, kertoo rikosylikonstaapeli Irmeli Korhonen.

Viime vuoden aikana seudulla kirjattiin 17 alaikäisten tekemäksi epäiltyä ryöstöä. Tänä vuonna sama määrä ryöstöjä oli kirjattu toukokuun loppuun mennessä.

Nuorten tekemissä ryöstöissä anastetaan useimmiten rahaa, merkkivaatteita tai elektroniikkaa, Oulun poliisin nuorisorikosryhmää johtava rikosylikonstaapeli Korhonen kertoo tiedotteessa. Rikoksen uhri on tyypillisesti toinen alaikäinen.

Hyvin nuoriakin epäiltyjä

Osassa ryöstöistä epäilty on hyvinkin nuori. Tiistaina 27. kesäkuuta alle 15-vuotiaan nuoren epäillään ryöstäneen toiselta alaikäiseltä kultaketjun ja tutkineen tämän taskut ja lompakon. Nuori uhkasi tapauksessa uhria väkivallalla, tiedotteessa kerrotaan.

– Kyse on vakavista rikosnimikkeistä, ja teot ovat rankkoja kokemuksia rikoksen uhreille. Taloudellinen hyöty teoista jää usein kuitenkin pieneksi. Tekoja yhdistää toistuvasti piirre, että kasvot peitettynä käydään isolla porukalla yhden kimppuun, Korhonen toteaa tiedotteessa.

Korhosen mukaan mukaan katujengi-ilmiötä ei Oulussa ole, vaan ryöstöissä on usein kyse jengikulttuurin ihannoinnista.

Lue myös:

    Uusimmat