Alaikäisiä tyttöjä kuvattiin salaa koulun suihkutiloissa – tapaus etenee syyteharkintaan, Turun kaupungin pormestariksi pyrkinyt mies on toinen epäillyistä

Lounais-Suomen poliisi on saanut valmiiksi esitutkinnan asiassa, joka koskee varsinaissuomalaisen koulun suihkutiloissa tapahtunutta alaikäisten tyttöjen kuvaamista. Toinen epäillyistä on pyrkinyt aiemmin Turun kaupungin pormestariksi.

Asia on siirretty tänään syyteharkintaan.

Salakuvauksen uhreja on poliisin mukaan ollut yhteensä 17. Poliisi kertoi aiemmin, ettei tutkinnan aikana ole syntynyt epäilyksiä siitä, että muita mahdollisia uhreja olisi jäänyt tavoittamatta.

Kahta henkilöä epäillään – toinen kuului koulun henkilökuntaan

Teosta on epäiltynä kaksi henkilöä, joiden molempien osalta rikosnimikkeinä on törkeä sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan lasta esittävän kuvan levittäminen ja lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö.

Toisen epäillyn osalta rikosnimikkeinä on lisäksi sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan kuvan levittäminen ja sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan lasta esittävän kuvan hallussapito.

Rikoksesta epäillyn hallusta löytyi muutama video ja noin tuhat kuvaa. Kuvissa esiintyviä henkilöitä ei ole pystytty tunnistamaan.

Kerroimme aiemmin, että teosta epäillään koulun henkilökuntaan kuuluvan lisäksi yhtä koulun ulkopuolista henkilöä. Koulun henkilökuntaan kuuluva on irtisanottu.

Tutkinnan aikana ei ole ilmennyt viitteitä siitä, että oppilaiden kuvia olisi levitetty eteenpäin esimerkiksi sosiaaliseen mediaan.

Kuvia löytyi Turun kaupungin pormestariksi pyrkineen koneelta

Turun Sanomat uutisoi helmikuussa, että vasemmistoliiton Turun pormestariehdokkaana ollutta Sasu Haapasta epäillään rikoksesta, sillä hänen koneeltaan oli löytynyt suihkussa kuvattua materiaalia.

Materiaalin kuvaamisesta puolestaan oli epäiltynä toinen henkilö.

Turun Sanomien mukaan poliisi pääsi tapauksen jäljille löydettyään tyttöjen kuvat Haapasen tietokoneelta. Asuntoon tehtiin kotietsintä kansainvälisen yhteistyön tuottaman vihjeen pohjalta.

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson kertoi Twitterissä, että tieto Haapaseen kohdistuvasta rikosepäilystä tuli puolueen tietoon vasta nyt. Hänen mukaansa on selvää, ettei Haapanen enää voi olla vasemmistoliiton kuntavaali- eikä pormestariehdokkaana.

Artikkelia päivitetty kello 17.44 tiedoilla ja linkeillä pormestariehdokkaasta.

Lue myös:

    Uusimmat