TS: Turun kaupungin pormestariksi pyrkivää miestä epäillään rikoksesta – liittyy tyttöjen salakuvaukseen koulun suihkussa

Turun pormestariksi vasemmistoliiton ehdokkaana pyrkivää Sasu Haapasta epäillään rikoksesta, uutisoi Turun Sanomat.

Lehden mukaan Haapanen liittyy tapaukseen, jossa alaikäisiä tyttöjä kuvattiin salaa varsinaissuomalaisessa koulussa.

Poliisi tutkii tapausta törkeänä sukupuolisiveellisyyttä loukkaavana lasta esittävän kuvan levittämisenä.

Rikoksesta epäillään Haapasesta sekä hänen naisystäväänsä, joka toimi tekojen aikaan koulunkäyntiavustajana kyseisessä koulussa. Poliisin mukaan nainen kuvasi tyttöjä salaa koulun suihkutiloissa pari vuotta sitten. Kuvaamansa materiaalin hän toimitti Haapaselle.

Uhreja on noin 15-20, ja he kaikki olivat tekoaikaan alakouluikäisiä.

Turun Sanomien mukaan poliisi pääsi tapauksen jäljille löydettyään tyttöjen kuvat Haapasen tietokoneelta. Asuntoon tehtiin kotietsintä kansainvälisen yhteistyön tuottaman vihjeen pohjalta.

38-vuotias Haapanen on vasemmistoliiton Turun kunnallisjärjestön puheenjohtaja. Hänet valittiin tehtävään viime lokakuussa. Lisäksi Haapanen on Turun kaupunginvaltuuston varavaltuutettu ja nuorisolautakunnan jäsen.

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson kertoo Twitterissä, että tieto Haapaseen kohdistuvasta rikosepäilystä tuli puolueen tietoon vasta nyt. Hänen mukaansa on selvää, ettei Haapanen enää voi olla vasemmistoliiton kuntavaali- eikä pormestariehdokkaana.

– Haapanen on pettänyt vasemmistoliiton luottamuksen, kun ei ole kertonut näistä rikosepäilyistä. Erityisen törkeää tämä on siksi, että kysymys on vastenmielisistä ja tuomittavista rikoksista, joita epäillään, Andersson kirjoittaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja