Mainos

Älä tee näitä sosiaalisen median mokia töissä - saatat välttyä potkuilta

Sosiaalinen media on monelle tärkeä väline yhteyksien pitämiseen tuttavien ja perheen kanssa, mutta sosiaalisen median käyttöön liittyvät riskit työelämässä pulpahtelevat aika ajoin esille.

HP TippingPointin tietoturva-asiantuntija John Pirc on pohtinut sosiaalisen median käyttöön liittyviä riskejä yrityselämässä. Taloussivusto Forbes esittelee sivuillaan virheitä, joihin Pircin näkemyksen mukaan työntekijöiden ei kannata sortua.

Älä kerro kaiken aikaa missä liikut

Paikkatietoon perustuvat palvelut ovat kasvattaneet suosiotaan. Pirc varoittaa, että liikkeistään ei kannata kuitenkaan kaiken aikaa ilmoitella julkisesti, etenkin jos liikkuu eri paikoissa liikematkoilla.

Työntekijöiden kannattaa kaikkien osapuolten suojaamiseksi välttää liikkeistään kertomista etenkin silloin, jos he ovat neuvottelemassa merkittävistä fuusioista tai yrityshankinnoista.

Kannattaako edeltävän yön juhlista lähettää kuvia?

Kuvien lähettäminen vaikkapa synttärijuhlista sosiaalisiin verkostoihin vaikuttaa harmittomalta, mutta ne antavat samalla merkittävää tietoa liikkeistäsi. Kuvan taustalla näkyvä auton rekisterinumero tai kuvassa oleva paikkatieto saattaa paljastaa enemmän kuin mitä lopulta haluaisit muiden tietävän.

Vaikka sinulla ei olisikaan mitään salattavaa, niin kannattaa huomioida, että lähettämiäsi tietoja voidaan joskus käyttää sinua vastaan kun etenet urallasi.

Älä klikkaile tuntemattomia linkkejä Twitterissä

Kun sosiaalista mediaa käyttää töissään, siihen kannattaa suhtautua samalla varovaisuudella kuin sähköpostiinkin.

Pirc varoittaa tuntemattomien linkkien klikkailusta Twitterissä. Jos pohdit, että joku linkki vaikuttaa arveluttavalta, se luultavasti on juuri sitä. Linkin koko URL kannattaa tarkastaa ennen kuin sitä klikkaa.

Pircin mukaan suurin osa nykyisistä hyökkäyksistä ei ole mitään kehittyneitä superhyökkäyksiä. Käyttäjät pystyvätkin pienin varotoimin välttämään kuoppia, jotka saattaisivat vaikuttaa heihin tai heidän edustamiensa yhtiöiden tietoturvaan.

Sama salasanaa kaikkeen = yleisavain hyökkääjälle

Tämän pitäisi olla jo itsestään selvää, mutta Pircin mukaan osa ihmisistä käyttää edelleen samaa salasanaa eri palveluissa.

Pirc kertoo eräästä huijauksesta, jossa käyttäjiä ohjattiin Twitterin kirjautumissivulle näyttävälle väärennetylle sivulle. Huijarit hyödyntävät kalastamaansa käyttäjänimeä ja salasanaa muissa palveluissa päästäkseen käsiin henkilökohtaisiin tietoihin ja jopa varastamaan käyttäjän identiteetin.

Myös käyttäjän edustaman yhtiön luottamukselliset tiedot saattavat vaarantua, jos käyttäjällä on sama salasana työtarkoituksiinkin.

Kannattaako pomon kanssa olla kaveri Facebookissa?

Pircin mukaan oman pomonsa laittaminen kaveriksi Facebookissa ei ole luultavasti hyvä asia.

Kannattaa aina muistaa, että kuka pääsee näkemään päivityksesi ja puuhastelusi sosiaalisessa mediassa silloin kun sinun pitäisi oikeasti olla tekemässä töitäsi.

"Sosiaalisen median käytölle voitaisiin varata oma aika"

Pirc huomauttaa, että sosiaalisen median käytöstä on ehdottomasti etuja. Järkevästi ja turvallisesti käytettynä sosiaalinen media voidaan sisällyttää työpäivään.

Hän ehdottaa, että työntekijöille voitaisiin järjestää töissä jokin tietty ajankohta sosiaalisen median käyttöön, esimerkiksi ruokatauon aikana. Näin työntekijöiden sosiaalisen median käyttö ei olisi aivan villiä työpäivän aikana ja työntekijät voisivat keskittyä myös töihinsä tehokkaasti.

Yhtiöiden kannattaisi Pircin mielestä kehittää jonkinlaiset käytännöt, minkälainen sosiaalisen median käyttö on hyväksyttävää työaikana ja mikä taas ei.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.