Älä pilaa juhla-asuasi näillä virheillä

Pesuloissa elokuu on kiireistä aikaa, kun kesän juhlat on juhlittu ja moni pesettää juhlavaatteitaan. Miesten puvun käyttöikää voi pidentää helposti, kun huolehtii sen puhtaanapidosta.

Arjen alkaminen näkyy pesuloissa tummana pukupyykkinä, kun lomiltaan palaavat miehet pesettävät kesän aikana likaantuneita juhlavaatteitaan.

– Osa laittaa säilytykseen ja osa tarvitsee puhtaan töihin, kertoo pukuompelija Hanna Kirjavainen Tapiolan Delux Clean -pesulasta.

Miesten puku on klassinen vaate, jonka säännöllisellä hoidolla siitä on pitkään iloa. Pesuloissa sekä puku että housut saavat kemiallisen kuivapesun, jonka jälkeen ne viimeistellään silittämällä ja prässäämällä. Kirjavaisen mukaan moni voi ajatella, että peseminen kuluttaa pukua vaikka asia on juuri päinvastoin.

– Lika ja etenkin hiki voivat alkaa syövyttää vaatetta. Jos hikeä ei puhdista ajoissa, haju pinttyy pukuun.

Pesetä puku heti juhlien jälkeen

Myymälänhoitaja Sirpa Saloranta Kuopion SOL Pesulapalveluista kertoo, että elokuu on vilkasta aikaa ja ylivoimaisesti eniten pesuun tulee miesten pukuja.

– Jos on hyvästä kankaasta tehty puku, niin ei ole mitään järkeä ostaa uutta, Saloranta sanoo.

Hän suosittelee puvun tuomista pesuun heti juhlien jälkeen, sillä mitä kauemmin lika ja hiki pysyvät puvussa, sitä vaikeampi sitä on saada puhtaaksi. Säännöllisellä pesulla puvun käyttöikää on myös helppo pidentää. Vaikka moni sen tietää, riittää pesuloissa asiakkaita aina viimehetkeen saakka.

– Kun on juhlat tulossa, niin nainen on yleensä ehtinyt miettiä vaatteensa valmiiksi toisin kuin mies, joka tulee päivää ennen pesulaan pesettämään pukuaan, Saloranta naurahtaa.

Kuva: Colourbox

Mari Mäkinen / MTV3

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja