"Älä ikinä luota venäläisiin" – Putinin julistama tulitauko ei toteutunut, sanoo Ukrainan puolustusministerin neuvonantaja MTV Uutisille

Suomessa ja muualla Euroopassa keskustellaan Leopard 2 -panssarivaunujen toimittamisesta Ukrainaan – haastattelussa Ukrainan puolustusministerin neuvonantaja 8:40
Tästä voit katsoa koko Ukrainan puolustusministerin neuvonantaja Yuriy Sakin haastattelun.

Ukrainan puolustusministerin neuvonantaja kutsuu Putinin julistamaa tulitaukoa propagandaksi.

Venäjän presidentti Vladimir Putin julisti yksipuolisen tulitauon Ukrainan sotaan ortodoksisen joulun ajaksi. Tulitauko päättyi keskiyöllä.  

Venäjä väitti vielä lauantaina, että armeija olisi noudattanut tulitaukoa Ukrainan tykistötulituksesta huolimatta.

Ukrainan puolustusministerin neuvonantaja Yuriy Sak ei jaa näkemystä.

– Älä ikinä luota venäläisiin. Meillä on todella laaja kokemus siitä, että venäläiset sanovat yhtä ja tekevät täysin toista, Sak vastasi lauantaina kysymykseen tulitauon tilanteesta MTV Uutiset Livessä.

Sakin mukaan lauantaina Venäjä oli jo tulitauon aikana hyökännyt ainankin Hersoniin. Kaupungissa kuoli kaksi siviiliä. Lisäksi eturintamalla oli raportoitu tulituksesta.

– He ovat sanoneet, että eivät ikinä miehitä Krimiä. He ovat sanoneet, että eivät ikinä hyökkää Ukrainaan. Olemme nähneet mitä todellisuudessa tapahtui. Sama koskee tätä valheellista tulitauon julistusta.

Sak kuvailee tulitauon julistamista propagandaksi, ja että se ei ole aito pyrkimys rauhaan.

– Ainoa tulitauko saavutetaan, kun viimeiset jäljellä olevat venäläissotilaat joko tapetaan Ukrainassa, vangitaan sotavankeina tai he lähtevät ja antautuvat. Se on meidän asenteemme.

Lue myös:

    Uusimmat