Älä heitä ripsiväriäsi hukkaan ennen aikojaan: Näin säästät huomattavasti rahaa!

Lue mainiot vinkit, miten lisäät arkisten tavaroiden käyttöikää kertaheitolla jopa vuosia.

Tiesitkö, että monien tuotteiden "parasta ennen päivät" tai kehotukset vaihtaa uuteen tuotteeseen ovatkin turhan hätiköityjä? Cosmopolitan.com listasi vinkkejä, kuinka saat maskarat kestämään pidempään ja milloin höylien terät kannattaa oikeasti heittää roskiin ja lenkkitossut nurkkaan – näillä vinkeillä voit säästää sievoisia summia vuosien mittaan.

Höylän terät

Ennustettu elinikä: 6 viikkoa

Todellinen käyttöikä: 4 kuukautta

Pidä höylien terät terävinä pidempään kastamalla ne apteekista saatavaan isopropyylialkoholiin joka käytön jälkeen. Pidä myös huolta, ettet jätä höylää lähelle suihkua, jossa se saa kosteutta ja näin ollen ruostuu herkemmin. Pistä terät suojaisaan paikkaan!

Lenkkitossut

Ennustettu elinikä: 6 kuukautta

Todellinen käyttöikä: 2 vuotta

Voit nelinkertaistaa lenkkitossujen elinikää pitämällä niitä huoneenlämpöisessä tilassa kun et tossuja käytä. Jos jätät lenkkarit autotalliin tai autoon yön yli talvipakkasilla, tai pakkaat ne ulkomaille lähtiessä matkalaukkuun (jolloin ne joutuvat lentokoneen jääkylmään ruumaan), kenkien pohjalliset ja ilmataskut menevät pilalle. Lenkkarit eivät siedä kylmää.

Hajuvesi

Ennustettu elinikä: noin 2 vuotta

Todellinen käyttöikä: 5 vuotta

Älä hylkää ja heitä parfyymiasi pois ennen aikojaan: pidä kallisarvoiset hajuvetesi poissa auringosta. Hajuvesi menettää ominaistuoksunsa tai alkaa jopa löyhkätä, jos valo kohdistuu siihen suoraan. Säilytä hajuvesi omassa paketissaan (jotka usein ovat varsin näyttäviä) tai vaikka lääkekaapissa poissa auringonvalosta – saat hajuvedellesi kolme vuotta elinaikaa lisää. Jos lääkekaappi on lukollinen, hajuvetesi eivät joudu myöskään vääriin käsiin.

Ripsiväri

Ennustettu elinikä: 3 kuukautta

Todellinen käyttöikä: 5 kuukautta

Ripsivärin joutuu usein heittämään ennen aikojaan pois kahdesta syystä: se kuivuu tai muuttuu epäpuhtaaksi bakteeripesäkkeeksi. Pääset eroon molemmista ongelmista, jos maltat olla pumppaamatta ripsiväriä ylös ja alas, mikä vain edesauttaa bakteerikannan kilpatanssia sekä kuivattaa ripsivärin sisällön. Sen sijaan pyöräytä ripsivärin harjaa kun vedät sen ulos. Jos ripsiväri alkaa kuivua ja sutata, asiantuntijat vinkkaavat että ripsivärituubin voi kastaa varovasti kiehuvaan veteen noin 15 sekunnin ajaksi. Ripsiväri tarttuu jälleen paremmin ja tämä operaatio voi myös tapattaa osan bakteereista.

Patja

Ennustettu elinikä: 7–8 vuotta

Todellinen käyttöikä:: 11–12 vuotta

Patjan uusiminen on kallista touhua – monet sanovat, että patja tulisi uusia kokonaan jo seitsemän vuoden yöunien jälkeen. On kuitenkin keinoja, miten saat patjan kestämään pidempään.

Käännä patja ympäri joka kuudes kuukausi; näin patja ei kulu samasta paikkaa yhtä helposti. Toinen kikka kuuluu, että heti kun patja alkaa tuntua notkuvalta tai muhkuraiselta, osta uusi patjanpäällinen. Älä myöskään laita patjaa suoraan lattialle, vaan käytä sängynrunkoa. Vaikka patja tuntuisi mukavan jykevältä ja tukevalta lattiatasolla, se voi kuormittua väärästä paikasta ja ottaa ennenaikaisen lopputilin.

Kynsilakka

Ennustettu elinikä: 8 kuukautta

Todellinen käyttöikä: 2 vuotta

Kuumuus ja auringonvalo pilaavat ja haalistavat kynsilakan alta aikayksikön. Pidä kynsilakat jääkaapissa ja lisäät niiden käyttöikää jopa tuplasti!Lähde: Cosmopolitan.com

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja