Älä haksahda näihin ansoihin – HS: Huijaritaksit vaanivat suomalaisia Tallinnassa, turistipari joutui pulittamaan matkasta 240 euroa

Suomalaisten kannattaa olla tarkkana matkustaessaan Tallinnassa takseilla.

Helsingin Sanomien mukaan Tallinnassa tulee ilmi useita huijausyrityksiä takseista, ja niiden määrä on lisääntynyt vuoden aikana.

Yksi huijauskeino on käyttää tunnetun taksiyrityksen kaltaista logoa taksissa ja mennä tunnetun yrityksen taksien perään terminaalijonossa.

Valetaksien hinnat voivat kuitenkin olla roimasti kalliimpia, vaikka Tallinnan takseille on asetettu hintakatto aloitusmaksulle sekä kilometri- ja tuntiveloitukselle.

Puutteita kuitissa, kuljettaja ei käytä mittaria tai "lisää laskuun juomarahaa"

Toinen huijauskeino on se, että kuljettaja saattaa lisätä "juomarahaa" matkan hintaan, ajaa ilman mittaria tai ei anna kuittia matkasta. Joissakin tapauksissa kuitista saattaa puuttua tarvittavat tiedot.

– Eräs suomalainen yrittäjä käytti taksia Tallinnassa, mutta myöhemmin kirjanpitäjä ei hyväksynyt taksimatkojen kuitteja, koska niissä oli väärää tietoa, kertoo Tallinnan poliisi Toomas Rebane Helsingin Sanomille.

Lain mukaan asiakkaan ei kuitenkaan tarvitse maksaa matkasta, jos kuitista puuttuu tietoja tai kuljettaja ei anna sitä ollenkaan. Myös mittaria täytyy käyttää.

"Suosittelen, että pyörätaksien kyytiin ei nousisi ollenkaan"

Kolmanneksi rahastuskeinoksi Rebane mainitsee pyörätaksit, joiden hinnoittelu voi tulla asiakkaalle yllätyksenä.

Eräskin australialaispari joutui pulittamaan pyöräkyydistä jopa 240 euroa.

– Suosittelen, että pyörätaksien kyytiin ei nousisi ollenkaan. Jos kuitenkin haluaa tätä palvelua käyttää, niin hinnasto pitää lukea tarkkaan ja hinnasta neuvotella etukäteen, Rebane kertoo lehdelle.

Lue myös:

    Uusimmat