Mainos

AL: Perussuomalaisten valtuutettu ja kuntavaaliehdokas sai ehdollista lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä – ei ilmoittanut puolueelle

Urjalan kunnanvaltuutettu ja kuntavaaliehdokas Arto Tapio Lehtonen (ps.) on tuomittu lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja pahoinpitelystä yhdeksän kuukauden ehdolliseen vankeuteen, kertoo Aamulehti. 

Tuomio annettiin Pirkanmaan käräjäoikeudessa helmikuun puolivälissä. Lehtonen on perussuomalaisten Urjalan paikallisyhdistyksen puheenjohtaja. 

Tuomiolauselman mukaan Lehtonen syyllistyi lapsen seksuaaliseen hyväksikäyttöön ja pahoinpitelyyn kuluvan vuosikymmenen puolivälissä. Lehtonen tuomittiin maksamaan asianomistajalle yhteensä 1400 euron korvaukset. 

Lehtonen sanoo Aamulehdelle, että hän ei kokenut, että tuomiolla olisi vaikutusta hänen asemaansa kunnanvaltuutettuna. Hän ei ole ilmoittanut tuomiostaan puolueelle. 

Lehtonen kiistää syyllistyneensä tekoon, josta hänet tuomittiin. Hän ei kuitenkaan valittanut tuomiosta. 

Perussuomalaisten Pirkanmaan piirin puheenjohtaja Veijo Niemi ei Aamulehden mukaan ollut tietoinen siitä, että Lehtonen on tuomittu lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä. 

Hänen mielestään asia on vakava ja Lehtosen olisi pitänyt olla yhteydessä puolueeseen asiasta. 

Niemi uskoo, että tapaus etenee puoluehallituksen käsiteltäväksi. Puoluehallitus voi Niemen mukaan kovimmillaan erottaa Lehtosen puolueesta. 

STT ei torstaina tavoittanut puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsaloa kommentoimaan Lehtosen tapausta. Myöskään puheenjohtaja Timo Soini ei vastannut STT:n soittopyyntöihin.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.