AL: Janakkala aikoo korvata 7-luokan kirjat tableteilla

Janakkalassa aloittaa ensi syksynä Suomen laajimman sähköisen oppimisen kokeilun, kirjoittaa Aamulehti.

Turengin yhteiskoulussa aloittava seiskaluokka opiskelee täysin sähköisesti äidinkieltä, historiaa, matematiikkaa, fysiikkaa, kemiaa, maantietoa ja biologiaa. Paperisten oppikirjojen sijaan oppilailla on käytössään henkilökohtaiset tabletit. Niillä luetaan sähköisiä oppikirjoja ja tehdään myös kotitehtävät. 

AVUSTUSTA SAA TÄÄLTÄ

Turengin yhteiskoulu sai 6 000 euron avustuksen aluehallintovirastojen Osaava-ohjelmasta. Myös opetushallituksen laitehankintoihin ja verkkoyhteyksien parantamiseen tarkoitetusta 5,5 miljoonan euron avustussummasta aiotaan hakea rahaa.

Lehden mukaan kyseessä on tähän asti laajin sähköisen oppimisen kokeilu suomalaisessa peruskoulussa. Tavoitteena on, että luokka opiskelee sähköisesti koko yläasteen. Opetus noudattaa vuonna 2016 voimaan tulevaa uutta opetussuunnitelmaa.

Opetushallitus seuraa kokeilua kiinnostuneena.

- Tällaisia kokeiluja kannattaa tehdä. Se on ainoa tapa saada tietoa siitä, mikä toimii ja mikä ei, oppimisympäristöhankkeiden erityisasiantuntija Juho Helminen sanoo.

- On havaittu, että teknologian käyttö lisää oppimismotivaatiota. Myös reppu kevenee kummasti, kun siellä on kirjojen sijaan puolen kilon tabletti.

Koulun rehtori Elina Arokannas muistuttaa, että älypuhelimet ja tabletit ovat lasten todellisuutta, mutta koulu laahaa jäljessä.

- Digitaidot ovat välttämättömiä jatko-opinnoissa ja työelämässä, myös ylioppilaskirjoitukset ja Pisa-tutkimukset ovat muuttumassa sähköisiksi, Arokannas muistuttaa.

Lue myös:

    Uusimmat