Aku Hirviniemi Hongkongissa: Nämä suomalaisherkut maistuvat paikallisille

Aku ja 7 ihmettä -ohjelmassa matkataan tällä viikolla kuhisevaan Hongkongiin. 

Aku Hirviniemi matkustaa tiistaina 8. marraskuuta 2016 nähtävässä Aku ja 7 ihmettä -ohjelman jaksossa Hongkongiin, missä hän muun muassa pääsee helikopterin kyytiin ja osallistuu dragon boat -kisoihin.

Jaksossa Hirviniemi myös vierailee Jaakko Sorsan FINDS-ravintolassa. Ravintola tarjoilee pohjoismaalaista ruokaa Aasian metropolissa vieraileville. Hirviniemi ei kuitenkaan aluksi käsittänyt, millaisesta paikasta on kyse.

– Meillä oli pitkä kuvauspäivä takana, ja minulla oli päällä hihaton paita. En yhtään tajunnut, että kyseessä oli niin hieno ravintola. Ajattelin, että se on joku suomalaisen pitämä Suomi-baari. Mutta Sorsallahan on todella upea fine dining -paikka keskellä Hongkongia, Hirviniemi kertaa.

Hän pääsi testaamaan hongkongilaisten suosimia Suomi-herkkuja. Makumaailma ei tosin suomalaiselle ollut yhtä eksoottinen, vaikka ruoka maistuikin.

– Sieltä saa pohjoismaalaista ruokaa, siis muutakin kuin suomalaista. Hittejä siellä tuntuivat olevan ainakin syömämme savuporo ja lohi. Siellä oli kaikenlaista puolukasta lähtien, Hirviniemi kertoo.

Aku ja 7 ihmettä tiistaisin MTV3-kanavalla klo 21.

Lue myös:

    Uusimmat