Aktiivisuusranneke syttyi miehen nukkuessa – järkyttävät seuraukset: ”Tuntui kuin se olisi sulanut käteni läpi”

Ulrika Björkstam - Kasvonsa menettänyt nainen 7:10
Videolla suomalainen Ulrika kertoo, miten pahat palovammat ovat vaikuttaneet hänen elämäänsä.

Yhdysvaltalaismies varoittaa Facebookissa ihmisiä aktiivisuusrannekkeesta, joka poltti hänen ranteeseensa kolmannen asteen palovamman.

Ethan Landers varoittaa Fitbit-yrityksen valmistamien aktiivisuusrannekkeiden käyttäjiä puettavaan elektroniikkaan liittyvistä riskeistä. Ethan oli nukkumassa aktiivisuusranneke kädessään, kun hän heräsi polttavaan tunteeseen. Mies tajusi nopeasti, että hänen Fitbit-aktivisuusrannekkeensa paristo oli syttynyt palamaan.

Hätääntynyt Ethan yritti irrottaa rannekkeen kädestään, mutta epäonnistui. Lopulta miehen puoliso onnistui saamaan laitteen irti.

– Tuntui kuin se olisi sulanut käteni läpi, Ethan kirjoittaa.

Aktiivisuusranneke jätti jälkeensä pahan näköisen jäljen, osoittavat miehen Facebookissa jakamat kuvat.

Tunto lähti osasta rannetta

Ethan lähti vaimoineen hoitajan neuvosta päivystykseen. Miehellä todettiin kolmannen asteen palovamma. Seurantatapaamisilla selviää, tarvitseeko Ethan ihosiirteen.

– Osassa rannettani ei ole tuntoa hermovaurioiden vuoksi, ja minulla tulee olemaan suuri arpi lopun elämääni. Tämä oli traumaattinen kokemus ja toivon, ettei kenenkään muun tarvitse kokea sitä. Jos siis omistat Fitbitin, ole hyvä ja mieti uudestaan, haluatko käyttää sitä, Ethan varoittaa.

Hänen päivityksensä on kerännyt jo yli 4400 jakoa.

Fitbit tutkii tapausta


"Räjähtänyt" aktiivisuusranneke aiheutti miehen ranteeseen kolmannen asteen palovamman. Jos upotus ei näy, voit avata sen tästä.

Tapauksesta uutisoineiden The Sun- sekä 7News.com.au -sivustojen mukaan Fitbit tutkii väitetysti sen laitteen aiheuttamaa tapaturmaa.

– Asiakkaidemme terveys ja turvallisuus on meille ensisijaisen tärkeää, ja otamme kaikki asiakkaiden raportoimat tapaukset hyvin vakavasti. Olemme puhuneet käyttäjän kanssa ja tutkimme aktiivisesti tapausta, Fitbitin tiedottaja sanoo medioiden mukaan.

Tapaus ei ole ensimmäinen, jossa älylaite aiheuttaa ihmiselle vaaratilanteen. Kerroimme aiemmin teinitytöstä, joka menehtyi räjähtäneen puhelimen aiheuttamaan päävammaan. Tämä mies puolestaan sai kolmannen asteen palovamman, kun hänen takataskussaan ollut iPhone räjähti.

Lue myös:

    Uusimmat