Mainos

AKT vastaa EK:n syytöksiin: Yhteiskuntasopimuksen kattavuus olisi ollut nykyistä parempi

Kuljetusalan työntekijäliitto AKT:n puheenjohtajan Marko Piiraisen mukaan yhteiskuntasopimuksen kattavuus olisi hänen käsityksensä mukaan ollut 97 prosenttia.

Piirainen kommentoi tekstiviestitse MTV:lle, että EK:n ennakkoedellytys kaikkien ammattiliittojen mukaan tulosta asettuu outoon valoon, koska nykyisen työllisyys- ja kasvusopimuksen kattavuus on vain noin 90 prosenttia.

Työnantajakeskusjärjestö EK:n toimitusjohtaja Jyri Häkämies sanoi tänään, että neuvottelujen jatkolle ei ollut edellytyksiä, koska AKT jäi ulkopuolelle. Työnantajapuoli olisi halunnut AKT:n mukaan sopimukseen lakkojen ehkäisemiseksi. Lisäksi vaarana oli se, että muita liittoja olisi saattanut jättäytyä sopimuksesta pois myöhemmin.

AKT ilmoitti viime viikolla jäävänsä ulos yhteiskuntasopimuksesta vastalauseena EK:n ilmoitukselle lopettaa keskitettyjen palkkaratkaisujen sopiminen kevään jälkeen.

Piirainen kommentoi, että AKT etenee nyt EK:n toiveiden mukaisesti liittokierrokselle. Kierroksesta odotetaan riitaisaa, sillä liitoilla on haluja korvata neuvotteluissa työehtojen heikennyksiä, joita hallitus aikoo tehdä niin sanottujen pakkolakien avulla.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.