AKT vastaa EK:n syytöksiin: Yhteiskuntasopimuksen kattavuus olisi ollut nykyistä parempi

Kuljetusalan työntekijäliitto AKT:n puheenjohtajan Marko Piiraisen mukaan yhteiskuntasopimuksen kattavuus olisi hänen käsityksensä mukaan ollut 97 prosenttia.

Piirainen kommentoi tekstiviestitse MTV:lle, että EK:n ennakkoedellytys kaikkien ammattiliittojen mukaan tulosta asettuu outoon valoon, koska nykyisen työllisyys- ja kasvusopimuksen kattavuus on vain noin 90 prosenttia.

Työnantajakeskusjärjestö EK:n toimitusjohtaja Jyri Häkämies sanoi tänään, että neuvottelujen jatkolle ei ollut edellytyksiä, koska AKT jäi ulkopuolelle. Työnantajapuoli olisi halunnut AKT:n mukaan sopimukseen lakkojen ehkäisemiseksi. Lisäksi vaarana oli se, että muita liittoja olisi saattanut jättäytyä sopimuksesta pois myöhemmin.

AKT ilmoitti viime viikolla jäävänsä ulos yhteiskuntasopimuksesta vastalauseena EK:n ilmoitukselle lopettaa keskitettyjen palkkaratkaisujen sopiminen kevään jälkeen.

Piirainen kommentoi, että AKT etenee nyt EK:n toiveiden mukaisesti liittokierrokselle. Kierroksesta odotetaan riitaisaa, sillä liitoilla on haluja korvata neuvotteluissa työehtojen heikennyksiä, joita hallitus aikoo tehdä niin sanottujen pakkolakien avulla.

Lue myös:

    Uusimmat