AKT irtisanoi työehtosopimuksensa – kohta väännetään myös autoalan työehdoista

2:07
Video: Teknologiateollisuus ja Teollisuusliitto saivat aikaan liittokierroksen päänavauksen 4. tammikuuta. Sopu osoittanee suuntaa tulevillekin neuvotteluille.

Auto- ja kuljetusalan työntekijäliitto AKT on irtisanonut kaikki Autoliikenteen työantanajaliitto ALT:n kanssa tekemänsä työehtosopimukset, kertoo ALT verkkosivuillaan.

Sopimukset päättyvät 31. tammikuuta 2020.

Sopimuksettomaan tilaan siirtyvät tämän jälkeen kuorma-autoalan, linja-autohenkilökunnan ja linja-autoasemien, säiliöautoalan, huoltokorjaamoiden sekä terminaalitoimintaa koskevan sopimusalan työntekijät.

Joulukuussa 2016 syntyneessä kuljetusalan työehtosopimuksissa oli kolme vuotta ja yksi optiovuosi, jonka AKT nyt siis päätti jättää käyttämättä.

Näin ollen työehdoista tullaan neuvottelemaan kevään työmarkkinakierroksen aikana.

AKT jäi aikanaan kilpailukykysopimuksen ulkopuolelle, joten muissa neuvotteluissa kiistakapulaksi nousseet kiky-tunnit eivät tule aiheuttamaan vääntöä kuljetusalan pöydissä.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja