Aki Wahlman: Monipuolinen ruokavalio voittaa karppauksen

Mitä tänään syötäisiin -ohjelmasta tuttu, Suomen sympaattisimmaksikin tv-kokiksi tituleerattu Aki Wahlman käväisi tiistaina verkkovieraana vastailemassa lukijoiden kiperiin kysymyksiin.

Lukijat kyselivät Akilta monenlaisia kokkausvinkkejä. Aki paljasti olevansa melkoinen ”kävelevä reseptikone”, sillä kokin tunnistavat ihmiset tulevat nykäisemään miestä ruokakaupassakin hihasta.

– Kauppareissu on välillä aika hankalaa, kun olen kävelevä reseptikone. Jokainen meistä TV-kokeista kuitenkin haluaa kehittää ihmisten kiinnostusta ruoanlaittoa kohtaan ja se tuntuu hyvältä kun kulttuuri kehittyy, Aki kertoi.

Kokkausvinkkejä arkeen ja juhlaan

Lukijat kyselivät Akilta kokkausniksejä niin päivittäiseen ruoanlaittoon kuin erilaisiin juhlatilaisuuksiinkin.

Olisiko sinulla jotakin hyviä ideoita, mitä ruokaa opiskelija voisi tehdä kohtuullisen halvasti, mutta kuitenkin maistuvasti?
T:Opiskelijatyttö

– Lasagne, gulassikeitto, lämpimät voileivät, näillä ainakin minä opiskelin

Tieräkkö mikä ois hyvä lahja isukille?
T:maikki

– Leivo iskälle sämpylät ja sen päälle jättihali, parempaa ei ooo

Onko pannu liian kylmä kalaa paistettaessa kun se jää kiinni ?
T:Teflon

– On tai liian vähän rasvaa. Lohelle ei rasvaa yhtään, mutta kuha ja ahven sitä vaatii

Millä mausteilla ja miten laitettuna kansallisherkusta, lihapullat, saa oikein maukkaita? Entä pyttäri?
T:Parooni

– Nesteenä lihalientä, kermaviiliä tai tummaa olutta, pyttäriin ylikypsää savukylkeä

Miten kermavaahdon saa pysymään tarpeeksi kovana kakkua pursottaessa että tulisi siistiä jälkeä? loppuvaiheessa se on jo litkua ettei sitä saa millään nätisti kakun päälle?
T:kakku

– Vatkaa kerma oikein kovaksi, lähes voiksi ja pidä kokoajan kylmässä. Kun pursotat, niin älä lämmitä kädelläsi kermaa vaan katso miten kondiittorit pursottaa. Toisella kädellä ohjaat ja toinen käsi kiertää ja puristaa pussin täyttöpäätä

Minkälaisia paistinpannuja suosittelet? Olen käyttänyt kaikkia mahdollisia ja aina paistaminen epäonnistuu!Käytössäni on kotona sähköhella.
T:Merimies

– Valurauta on paras, keramiikkapohjaiset kestää lämpöä mutta keskeistä on antaa rauhassa tuotteen ruskistua eikä kokoajan käännellä tuotetta

Karppaus kiinnostaa

Lukijat halusivat Akilta vastauksen myös päivän polttaviin kysymyksiin. Kokilta tiedusteltiin mielipidettä erityisesti karppaukseen ja rasvojen käyttöön ruoanlaitossa.

– Terveellinen monipuolinen ruokavalio ja liikunta voittaa kaikki muoti-ilmiöt 100-0, tänään karpataan, huomenna raejuustodietti, Aki kommentoi karppausta

Mitä rasvaa käytät itse leivän päällä vai syötkö edes leipää?
T:Mappe

– Oivariinia, voita tai oliiviöljyä ja syön joka päivä leipää, en kuitenkaan valkoista pullaa

Mitä olet mieltä voin ja kerman käytössä ruuanlaitossa ? Itse suosin noita ehdottamasti , niiden makua ei voi korvata
T:Rasva

– Samaa mieltä, mutta ei rasvaa rasvan päälle, silloin ei tuu ruokaa vaan huulirasvaa

Karppaus vai kalorin laskenta?
T:läski

– Ihana elämä, ehdottomasti!

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat