Mainos

Aker Kvaerner ruotsalaisyritysten ja Norjan valtion omistukseen

Yksi norjalaiskonsernin uusista omistajista on autonvalmistajana tunnettu Saab, joka uskoo osakkuutensa luovan mahdollisuuksia uudenlaiseen teollisuusyhteistyöhön.

Norjan valtio ja kaksi ruotsalaisyritystä, Saab ja Investor, ovat päättäneet ostaa merkittävän osan perinteikkäästä norjalaiskonserni Aker Kvaernerista. Asiasta kerrottiin julkisuuteen tänään. Sopimus on 6,4 miljardin kruunun eli noin 800 miljoonan euron arvoinen.

Saab näkee osaomistajuuden mahdollisuutena uudenlaiseen teollisuusyhteistyöhön. Saab liittyy vastaperustettuun Aker Holdingiin sijoittamalla 1,4 miljardia ruotsin kruunua ja saa 7,5 prosentin omistuksen. Norjan osuus on 30 prosenttia ja Investorin 2,5 prosenttia.

- Aker Holdingin omistavat yritykset ja Norjan hallitus käytännössä kontrolloivat Aker Kvaernerin kehitystä jatkossa ja niillä on veto-oikeus, tiedotteessa kerrottiin.

Norjan valtiovarainministerin Dag Terje Andersenin mukaan tarkoitus on varmistaa, että Aker Kvaerner pysyy norjalaisomistuksessa ainakin seuraavien kymmenen vuoden ajan.

(MTV3-Reuters-TT-DPA-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.