Mainos

Aker Finnyards putosi miinantorjunta-alusten hankintakilpailusta

Hankintaneuvottelut jatkuvat kolmen ulkomaisen laivanvalmistajan kanssa.

Suomalainen laivanrakentaja Aker Finnyards Oy on pudotettu miinantorjunta-alusten hankintakilpailusta. Puolustusministeri Seppo Kääriäinen on päättänyt, että merivoimien esikunta saa jatkaa kolmen miinantorjunta-aluksen hankintaneuvotteluja italialaisen Intermarine S.p.a:n, ruotsalaisen Kockums AB:n ja espanjalaisen Navantia SA:n kanssa.

Tehdyn päätöksen mukaisesti jatkoneuvotteluja ei käydä Aker Finnyardsin lisäksi myöskään saksalaisten Lürssen Werft GmbH:n, Abeking & Rasmunssen GmbH:n ja ranskalaisen Armaris SA:n kanssa.

Puolustusministeriön mukaan jatkoneuvotteluihin on valittu ne yritykset, jotka ovat kokonaisvastuullisina päätoimittajina tarjonneet merivoimille edullisimmat vaihtoehdot.

Kotimaisella teollisuudella on kuitenkin keskeinen rooli hankittavien alusten ja niiden järjestelmien ylläpidossa. Tämän vuoksi puolustusministeriö edellyttää, että merivoimat kiinnittää jatkoneuvotteluissa erityistä huomiota kotimaisen teollisuuden miinantorjunta-alusten huolto- ja kunnossapitokykyyn.

Puolustusministeriö mukaan kotimainen teollisuus voisi toimia mahdollisimman laajasti päätoimittajan alihankkijana. Hankinnasta noin 30-50 prosenttia on arvioitu kohdistuvan kotimaahan erilaisena alihankintatyönä. Tämän lisäksi kotimaassa on määrä toteuttaa merkittävä osa alusten ylläpidosta.

Valtioneuvoston viime vuoden puolustus- ja turvallisuuspoliittisen selonteon mukaisesti merivoimien kehittämisen painopiste on meriyhteyksien suojaamisen ja miinantorjuntakyvyn parantamisessa sekä liikkuvien rannikkojoukkojen kehittämisessä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.