Mainos

"Äitini ehdotti, että maksan 10 000 eurolla hänen velkaansa" – millaisia kohtuuttomia pyyntöjä sukusi on esittänyt?

Keskustelijat listasivat härskejä vaatimuksia, joita sukulaiset ovat heille esittäneet.

Suku on paras, mutta myös pahin – sen tietää jokainen erityistaitoja omaava ihminen, jolta suku ja ystävät vaativat tauotta palveluksia. Vauva.fin keskustelijat listasivat härskejä odotuksia ja vaatimuksia, joita sukulaiset ovat heille esittäneet.

Keskustelusta on uutisoinut myös Ilta-Sanomat.

Tällaisia asioita sukulaiset vaativat

"Yhtenä iltana puhelimeni soi illalla n. kymmenen aikaan. Siellä oli serkkuni (etäiseksi jäänyt, emme pahemmin pidä yhteyttä), ja totesi vaan että laitapa sauna lämpiämään, laskeuduimme juuri kentälle, ja ei jakseta lähteä ajamaan kotiin yötä vasten, joten tullaan teille yöksi. En ehtinyt sanomaan edes mitään, kun puhelu päättyi, ja hetken päästä he (äiti, isä ja kaksi teini-ikäistä lasta) ilmestyivät meidän pihaan.

Ensimmäisenä alkoi valitus siitä, että eikö ole mitään lämmintä ruokaa, kun ei voileivät riitä. No eipä ollut, kun ei tiedetty, että tulee vieraita. Sitten alkoi valitus siitä, että eikö ole saunakaljaa, ja tekisi kuulemma mieli suomalaista olutta. Eipä oltu tähänkään osattu varautua, joten ei löytynyt. Vielä ennen nukkumaanmenoa valitettiin siitä, että asunnossamme on kissankarvaa, ja että eikö nuo kaksi kissaa voi pistää pihalle yöksi. No ei voinut, ne ovat sisäkissoja, ja teki mieli sanoa, että jos tässä joku pistetään pihalle, niin se on teidän perhe."

"Sukulaispariskunta on vuosia käynyt joka kesä meillä lomamatkallaan ja ollut vähintään viikon. Pitävät täysihoitoa itsestään selvänä asiana, rantasauna tulee lämmittää joka ilta ja vielä grillata jotain. Itse eivät tee mitään, hehän ovat lomalla. Olen jo pitkään ollut kyllästynyt tähän, mutta äitini mielestä pitää olla kohtelias ja vieraanvarainen..."

"Olen työtön graafinen suunnittelija. Sukulaiset, kaverit ja tuttavat teettävät minulla uskomattoman usein kaiken maailman mainoksia, esitteitä, logoja jne. omille pienyrityksilleen tai harrastusprojekteilleen, kun minulla sitä aikaa on. Niin ja tietenkin ilmaiseksi, koska eihän minulla nyt kauaa tuommoiseen aikaa mene. Yhdelle lähisukulaiselle olen tehnyt yrityksen logon, verkkokaupan, kaikki mainokset ja esitteet, Facebook-sivut ja sen ylläpitoa. Usein pyyntö mainoksen valmistamisesta tulee tyyliin "APUA!!!!!! Huomiseksi pitäisi toimittaa mainos sinne ja tänne, voisitko pliiiiiis tehdä, korvaan kyllä?!" Korvaukseksi olen saanut joskus valita jonkun parin euron tuotteen hänen valikoimistaan maksutta. Wau!"

"Olin vähän pidemmällä sairauslomalla, kun olin polttanut itseni loppuun ja sain pienen hermoromahduksen. Pääasiassa vaan nukuin, kävin kävelylenkeillä ja leivoin tmv. rauhoittavaa, että saisin akkuja ladattua. No totta kai minun olisi pitänyt ottaa kaikki naapureiden, sukulaisten ja tädin serkun kumppaninkin lapset hoitoon, että he pääsisivät tuulettumaan/laivareissulle/shoppailemaan/minilomalle Eurooppaan, kun "sinähän vaan oleskelet kotona tekemättä mitään"..."

"Kasvoin maalla, ja erään kerran minä ja vanhempani lähdimme viikoksi ulkomaille kesällä. Kun tulimme takaisin, odotti pihalla aivan uusia virityksiä. Naapurina oli iso lapsiperhe, ja kävi ilmi, että heiltä oli viikon aikana loppunut vesi. Olivat sitten mitään kysymättä päättäneet ottaa itselleen vettä meidän kaivosta. Eivät olleet edes viitsineet yrittää tavoittaa kysyäkseen, oli kumminkin kännykkäaikaa jo, olisivat he vanhempani ulkomailtakin kiinni saaneet."

"Minulla ja miehelläni ei ole lapsia eikä minulla ole sisaruksia. Serkkuni tuli lapsineen kylään, ja ilta meni ihan iloisesti, kunnes yksi muksuista kysyi että "koska te täti kuolette?". Aloimme ihmetellä ja lapsi iloissaan selitti, että äiti sanoi, että kun minä ja mies kuolemme, niin heidän perheensä saa muuttaa meidän ihanaan isoon taloon periessään sen. Vanhemmat noloudesta punaisina. Vierailu päättyi suunnilleen siihen.

Ei ole oltu yhteyksissä ja päätimme että testamentti tehdään muualle ensi tilassa. Ja ei, emme todellakaan ole vanhoja, eikä minun ja serkun välillä ole kovin montaa vuotta ikäeroakaan. Sellaisia perinnönkärkkyjiä..."

"Meillä jäi noin vuoden vanha pyykkikone ylimääräiseksi, kun muutettiin ja jouduttiin hommaamaan uusiin tiloihin paremmin sopiva vehje. Luvattiin noin 150km päässä asuvalle sukulaiselle se ilmaiseksi, jos vaan hakee sen itse PIKAISESTI pois. Noooo, aikaa kului ja moneen kertaan sanottiin, että vois hakea sen, kun vie turhaa tilaa vain... Noin 4kk myöhemmin laitettiin se myyntiin pikkurahalla ja alle vuorokaudessa se katosi nurkista. Oltiin sukulaiselle viikkoa ennen tätä laitettu vielä viesti, että jos ei nyt hae, niin laitetaan etäpäin. Ei vastannut mitään. Paitsi sitten, kun kuuli, että on myyty se. Hällehän kuuluu puolet myynnistä, koska oli HÄNEN kone! Mitä ihmettä?! Plus suuttui, kun oltiin myyty liian halvalla (haluttiin vaan eroon siitä). Ei sillä, että olis saanut sitä puolikasta isommastakaan summasta...."

"Olen pienituloinen neljän lapsen yksinhuoltaja. Sain perintöä, joka tulee tarpeeseen. Perintö on varattomalle suuri, mutta ei niin iso, että sillä voisi esim. ostaa asuntoa tai että se riittäisi edes omien säästöjen osuudeksi muuhun kuin aivan pieneen asuntoon. Äitini ehdotti, että maksan 10 000 eurolla hänen velkaansa. Se kuulemma koituisi minulle eduksi, koska perisin sitten tulevaisuudessa enemmän. En suostunut."


Lähde: Vauva.fi

***

15:31

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.