Äitienpäivän herkkuaamiainen

Yllätä äiti valmistamalla maukas ja runsas aamiainen. Tarjoile herkut kukkien kera vuoteeseen tai kata aamiainen sään salliessa terassille tai parvekkeelle.

Valitse aamiaiselle omalle äidille mieleisiä herkkuja. Tarjoa tavallisen leivän sijaan croissanteja, suolaisia ja makeita muffineja tai vaikka vohveleita. Kokeile ihania porkkanamuffineja tai meheviä pekonimuffineja.

Myöhäisellä ja pitkällä aamiaisella voi tarjota myös lämpimiä ruokia kuten kinkkumunakasta ja paistettua pekonia.

Herkkuaamiaiselle kannattaa valita emmentalia eksoottisempia juustoja. Ranskalainen briejuusto ja yrteillä maustetut tuorejuustot maistuvat aamubrunssilla.

Tuoreet marjat ja hedelmät sopivat hyvin sekä kevääseen että äitienpäivään. Mansikat, vesimeloni ja tuore ananas raikastavat runsasta aamiaista. Tarjoa hedelmät sellaisenaan tai valmista mausteinen hedelmäsalaatti.

Lasillinen kuohuvaa

Juomat ovat oleellinen osa aamupalaa. Valmista äidille maustettua kahvia tai pitkään haudutettua teetä. Tarjoa kuumien juomien lisäksi tuorepuristettua tai kaupasta ostettua mehua.

Pitkän ja herkullisen aamiaisen kruunaa lasillinen kuohuvaa. Vaaleanpunainen roseeviini sopii täydellisesti äitienpäivään. Kuohuviinipohjaiset klassikkodrinkit kuten raikas Bellini tai Mimosa ovat myös varmoja valintoja äidin hemmotteluun.

Mimosa

4 cl appelsiinimehu
8 cl kuohuviini

Kaada kuohuviinilasiin ensin appelsiinimehu ja täytä lasi kuohuviinillä.

Drinkki voidaan tarjoilla myös viinilasista, jolloin koristeeksi voi lisätä appelsiiniviipaleen.

Lisää reseptejä herkkuaamiaiselle:

Teksti: MTV3

Kuvat: Lehtikuva ja MTV3

Lue myös:

    Uusimmat