Äitienpäivää neljällä vuosikymmenellä – katso palkitut äidit MTV:n uutisissa 1982-2017!

Katso tästä MTV Uutisten äitienpäivä jutut 2010-luvulta 9:54

Äitienpäivänä palkitaan aina äiteinä kunnostautuneita suomalaisnaisia. MTV uutisten arkistosta löytyy videomateriaalia palkintotilaisuuksista vuosilta 1982–2017. Joukossa on myös palkittujen äitien haastatteluja.

Onko oma äitisi, isoäitisi, tätisi tai vaikka naapurin rouva ollut palkittujen joukossa? Etsi oheisesta listasta tuntemiasi äitejä ja etsi heidät uutiskoosteista.


Samalla voit ihastella äitien tyylejä eri vuosikymmeniltä ja kuulla, millaisia neuvoja ja ohjeita palkitut ovat antaneet hyvälle elämälle! 

Kun syötät "search"-hakukenttään nimen, pääset tarkastamaan, minä vuonna etsimäsi äiti on palkittu.

Olemme koostaneet kustakin vuosikymmenestä oman uutisklipin. Videoita selaamalla pääset oikeaan vuoteen. Vuodet on merkitty klippiin.

1980-luvulla perinteisiä äitienpäivän kunniamerkkejä jakoi muun muassa presidentti Mauno Koivisto. Myös uutisjutuissa ja -studiossa nähtiin ja kuultiin tuttuja nimiä, kuten Leena Kaskelaa, Urpo MartikaistaLauri Karhuvaaraa – ja Ylen tulevaa toimitusjohtajaa Merja Ylä-Anttilaa

Katso tästä MTV Uutisten äitienpäiväjutut 80-luvulta 8:08

1990-luvulla palkittiin "tavallisten" äitien lisäksi myös muun muassa perhepäivähoitajia, sijaisäitejä ja aiempaa nuorempia äitejä. Vuonna 1993 väestöliitto palkitsi omalla vaihtoehtopalkinnollaan kaksi miestä!

Katso tästä MTV Uutisten äitienpäiväjutut 90-luvulta 21:01

2000-luvulla kunniamerkkejä oli ensimmäisen kerran jakamassa naispresidentti ja äiti itsekin, Tarja Halonen.

Katso tästä MTV Uutisten äitienpäivä jutut 2000-luvulta 22:29

Jutun päävideolla nähdään kuluvan vuosikymmenen palkintotilaisuuksia. Presidentin tehtävään astui Sauli Niinistö. Vuonna 2013 MTV Uutiset seurasi äitienpäiväjuhlaan valmistautumista uusperheessä, jossa oli 2 äitiä ja kaikkiaan 9 lasta, joista osa aikuisia.



Lue myös:

    Uusimmat