Mainos

Äiti myöntää syyllistyneensä kolmeen tappoon

Espoolaisäiti sai syytteen kolmen lapsensa murhasta. Taiwanilaissyntyinen äiti surmasi lapset unilääkkeellä ja hirttämällä viime elokuussa.

Teko liittyy avioeroon.

Henkirikokset tapahtuivat Espoon Suvelassa sijaitsevassa kerrostalossa. 41-vuotias nainen surmasi 8-vuotiaat kaksoistytöt yhdessä huoneessa ja kaksi vuotiaan pojan toisessa.

- Tämä on hyvin järkyttävä tapaus, syyttäjä Markku Ahonen kertoo.

Äiti oli antanut lapsille sokerimaitoon sekoitettua vahvaa unilääkettä, kun he olivat tulleet Oittaan uimarannalta. Äiti oli lukenut lapsille iltasadun ja lapset olivat nukahtaneet kello 23 aikaan.

Toinen tytöistä oli herännyt kello 03:n aikaan. Nainen oli ottanut kangasvyön ja kuristanut keittiössä ollutta tyttöä. Teko oli kestänyt kymmenen minuuttia. Välillä äiti oli löysännyt vyötä ja pyydellyt tekoaan anteeksi.

Äiti oli yrittänyt hirttää 2-vuotiasta poikaa lelupuhelimen johdolla lampunkoukkuun, mutta se ei ollut onnistunut. Poika oli myös kuristettu pyjaman vyöllä, johon äiti oli tehnyt hirttosilmukan.

Kolmas lapsista oli kuristettu myös vyöllä. Äiti oli peitellyt lapset.

Kaikissa surmissa kuolemaan vaikutti myös lääkeaine.

Syyttäjä katsoo teot murhiksi, koska kyse oli erityisen raaoista ja julmista teoista. Uhrit olivat puolustuskyvyttömiä lapsia.

- Tekotavasta johtuen uhrit ovat mitä todennäköisimmin tiedostaneet, että heidän henkeään ollaan riistämässä, Ahonen sanoi.

Äiti itki oikeudessa

Pienikokoinen ja mustatukkainen taiwanilaisnainen itki ääneen, kun oikeudenkäynti alkoi ja kun syytteet luettiin.

Äiti myönsi syyllistyneensä kolmeen tappoon. Hän on kertonut tapahtumat poliisille.

- Kyse ei ollut vakaasti harkiten tehdystä teosta, asianajaja Jarkko Jaatela sanoi.

- Mikään edeltävän viikon tapahtumista ei ennakoinut tällaista. Lapset oli tarkoitus surmata unilääkkeellä.

Taiwanilaisnainen ja suomalaismies menivät naimisiin 1999. Pari oli eronnut 2006. Äiti oli tuolloin muuttanut Oulusta Espooseen. 2-vuotias poika asui äitinsä luona ja 8-vuotiaat isän kotona Oulussa. Tapahtuma-aikana tytöt olivat käymässä äitinsä luona.

- Hänen ajatuksensa oli, että lapsilla on parempi olla hänen luonaan ja kun he tuolloin elokuussa kuolevat he saavat olla yhdessä, Jaatela totesi. Naisen tarkoituksena oli myös surmata itsensä. Hän oli myös itse juonut unilääkemaitoa.

Kuolleet lapset löytyivät kerrostaloasunnosta Espoon Suvelasta

- Mitä ilmeisimmin teon tarkoituksena oli kostaa isälle, isän avustaja Lahja Limingoja sanoi.

Syyttäjä Markku Ahonen kuvasi tekoa aivan käsittämättömäksi.

Avioliitto ja ero olivat olleet riitaisia. Äiti ei esimerkiksi ollut antanut muuton jälkeen tuoda kaksoistyttöjen vaatteita Espoosta Ouluun.

Uhrien suomalaisisä kuvasi tapahtumaa erittäin raskaaksi. Hän vaatii korvauksia henkisistä kärsimyksistä 150 000 euron korvausta.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.