Äiti hermostui päiväkodin toimintaan – vievät lapsen ulos kielloista huolimatta: "Joka päivä hän tulee kotiin mudan peitossa"

Huolestunut äiti kertoo olevansa "lopen kyllästynyt" lapsensa päivähoitopaikan toimintaan.

Mumsnet-keskustelupalstan 080818-nimimerkkiä käyttävä äiti kertoo olevansa "lopen kyllästynyt" lapsensa päivähoitopaikan toimintaan ja harkitsevansa, että ottaa lapsen pois hoidosta, kertoo Kidpsot-sivusto.

– Uudelleen ja uudelleen olen sanonut, että häntä ei saa viedä ulos, mutta kukaan ei kuuntele! Joka päivä hän tulee kotiin mudan peitossa, sitä on hänen selässään, kuorrutteena kengissä, hänellä ei ole hanskoja tai hattua, joskus ei edes saappaita, vaan vain sisäkengät, äiti kirjoittaa.

"Hän pyöri ympäriinsä kuin sika..."

Kun äiti eräänä päivänä haki lastaan kotiin, hänelle kerrottiin, että tämä leikkii "kaakaon tekemistä" mudalla.

– Hän pyöri ympäriinsä kuin sika p*skassa. Hän oli päästä varpaisiin sen (mudan) peitossa, sitä oli hiuksissa, korvissa, selässä, mihin toinen lapsi oli heittänyt mutapallon.

"Anna pojan leikkiä"

Äiti kysyy muilta keskustelijoilta, ylireagoiko hän hoitopaikan toimintaan. Moni vastaaja piti äidin valitusta naurettavana.

– Olet kohtuuton, nimimerkki AJPTaylor sanoo.

– Joo, ylireagoit. Anna pojan leikkiä, hän on selvästi onnellinen, kurainen lapsi on iloinen lapsi, nimimerkki Dogsorlogs sanoo.

Ulkona oleminen ei ollutkaan koko ongelman ydin

Lopulta kuitenkin paljastui, ettei ulkona oleminen ollut ongelman juurisyy.

Äidin mukaan lapsella kyllä on ulkoleikkivaatteet, mutta häntä ei pueta niihin, eikä lapsia vahdita hoitopaikassa kunnolla. Äidin mukaan hoitajat eivät myöskään auta lasta pukemaan saappaita.

Osa keskustelijoista huomauttaa, että lapsen tulee saada leikkiä ulkona, mutta ulkovaatteissa.

– Mielestäni ulkona leikkiminen ja mutaan peittyminen ovat elintärkeitä asioita! Mutten usko, että olet kohtuuton, jos haluat hänen pitävät ulkokenkiä/saappaita ja hanskoja, varsinkaan tässä säässä, nimimerkki Tadda sanoo.

– Näkisin punaista, jos lapselleni ei puettaisi säähän sopivia vaatteita, jotka olen hänelle lähettänyt ulkona leikkimistä varten, nimimerkki CanuckBC sanoo.

"Lapsen saaman hoidon surkea taso on iso ongelma"

Osa vastaaista oli huolissaan siitä, miksi lapset saavat heitellä toisiaan mudalla. Moni kehottaakin ottamaan ongelmat esiin hoitopaikan tai ylemmän tahon kanssa.

– Muta ei ole ongelma tässä. Lapsen saaman hoidon surkea taso on iso ongelma, nimimerkki BarbarianMum sanoo.

Tässä vähän erilainen päiväkoti!

1:55

Lähde: KidpsotMumsnet

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja