Äiti antoi 10-vuotiaan poikansa ottaa tatuoinnin – sai syytteen lapsen hyvinvoinnin vaarantamisesta

Ohiolainen äiti pidätettiin hänen annettua 10-vuotiaan poikansa ottaa tatuoinnin. Tapauksesta tekee vielä pahemman se, että myös tatuoija oli teini-ikäinen, kertoo Yahoo Lifestyle.

VIDEO: Äiti joi olutta pidellessään vauvaa - netti repesi. Oikein vai väärin?

Tatuoidun pojan äiti, 34-vuotias Nikki Dickinson sanoi, että suostui tatuointiin, koska oli kyllästynyt pojan aneluihin aiheesta. Dickinson sai ensimmäisen asteen syytteen lapsen hyvinvoinnin vaarantamisesta ja osallistumisesta alaikäisen terveyden laiminlyöntiin.

Tatuointia ei tehty turvallisessa ympäristössä

Alaikäisen tatuoiminen ei ole varsinaisesti laitonta Ohiossa, mutta se tulisi tehdä turvallisuus- ja hygieniamääräykset täyttävässä ympäristössä. Alaikäinen tarvitsee tatuointiin huoltajan suostumuksen, mutta huoltajan tulisi pitää huolta siitä, että tatuoinnin ottaminen on turvallista – minkä takia Dickinson saikin syytteen.

Myös 16-vuotias tatuointiartisti sai syytteen siitä, että hän tekee tatuointeja, jotka eivät vastaa turvallisuus- ja hygieniamääräyksiä. Tatuoija ei muun muassa käyttänyt kumihanskoja ainakaan kyseessä olevan pojan tatuointia tehdessään.

Sosiaalisessa mediassa raivostuttiin tapauksesta

Tapaus paljastui, kun video tatuoimistilanteesta päätyi nettiin. Dickinson itse väittää, että tatuointi olisi vain väliaikainen, mutta poliisien mukaan se oli kuitenkin ihan oikea – ja pysyvä tatuointi.

Voit katsoa WSYX ABC 6 -kanavan videon alta, jossa näytetään pätkä tatuointihetkestä, sekä paikallisen poliisin kommentit aiheeseen. Poliisi muun muassa kommentoi saaneensa runsaasti huolestuneita yhteydenottoja pojan terveyteen liittyen.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Videolla näkyy myös alkuperäisen videon saamia Facebook-kommentteja, joissa esimerkiksi haukutaan lapsen äitiä melko värikkäin sanakääntein. 

Paikallislehti Bellefontaine Examinerin mukaan tapauksesta on ilmoitettu myös lastensuojeluun.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja