Mainos

Ainakin kaksi ihmistä kuollut ampumisessa Saksan Hallessa, ammuskelua myös 15 kilometrin päässä

1:00

Yksi ihminen on otettu kiinni, Spiegel-lehden mukaan ampujat yrittivät tunkeutua sisään synagogaan.

Saksassa poliisi kertoo ottaneensa kiinni yhden henkilön, jota epäillään osallisuudesta ampumiseen Hallessa maan itäosassa. Poliisin mukaan ainakin kaksi ihmistä on kuollut ampumisessa.

Paikallisia asukkaita on kehotettu olemaan varuillaan ja pysymään sisätiloissa. Poliisin tiedottajan mukaan useita aseistautuneita epäiltyjä on vapaalla jalalla, Bild-lehti kertoo. Poliisi kertoi Twitterissä, että epäillyt tekijät pakenivat autolla.

Bild-lehden mukaan ampuminen tapahtui synagogan edustalla. Lehden mukaan ampumisessa olisi käytetty konetuliasetta. Bildin tietojen mukaan paikalla sijaitsevalle juutalaiselle hautausmaalle olisi myös heitetty käsikranaatti. Tietoja ei ole saatu vahvistettua poliisilta.

Ampuminen tapahtui juutalaisten tärkeänä juhlapyhänä eli Jom kippur -päivänä, jota vietetään paastoten ja rukoillen. Spiegel-lehden mukaan epäillyt ampujat yrittivät avoimesti hyökätä juutalaisyhteisöä vastaan ja ilmeisesti yrittivät tunkeutua sisään synagogaan.

– Synagogassa on tällä hetkellä sisällä 70–80 ihmistä, kertoi Hallen juutalaisyhteisön puheenjohtaja Max PrivorotzkiSpiegelille.

Synagogan turvallisuustoimet auttoivat Privorotzkin mukaan estämään hyökkäyksen.

Silminnäkijähavaintojen mukaan iskun kohteena oli muutakin kuin synagoga. Paikalla ollut Konrad Roesler kertoi NTV-uutiskanavalle olleensa turkkilaisessa ravintolassa noin 600 metrin päässä synagogasta, kun hän näki miehen heittävän käsikranaatin ravintolaa kohti.

– Kranaatti osui oveen ja räjähti, Roesler kertoi.

– Hyökkääjä ampui ainakin kerran sisään, takanani olleen miehen täytyy olla kuollut. Minä piileskelin vessassa ja lukitsin oven, hän jatkoi.

NTV-kanavalle puhuneen poliisin mukaan epäillyn tai epäiltyjen motiivi ei ole tiedossa.

Laukauksia kuultu myös 15 kilometrin päässä

Spiegelin tietojen mukaan epäiltyjä on ainakin kaksi, ja toinen heistä pakeni taksilla iskun jälkeen. Silminnäkijöiden mukaan ainakin yhdellä tekijöistä oli kypärä ja taisteluvarustusta muistuttava asu.

Saksalaismedian mukaan laukauksia on kuultu myös noin 15 kilometrin päässä Hallesta sijaitsevassa Landsbergissa, mutta tarkempia yksityiskohtia ei ole tiedossa. Poliisi ei ole kertonut, liittyvätkö tapaukset toisiinsa.

Saksan hallituksen tiedottaja luonnehti iskua hirveäksi uutiseksi.

– Toivon, että poliisi saa tekijän tai tekijät mahdollisimman pian kiinni, eikä muita ihmisiä joudu vaaraan, Steffen Seibert sanoi Spiegelin mukaan.

Seibert korosti, ettei hänellä ole vielä tietoa tapauksen taustoista.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja