Mainos

Ahtisaari kahvitti Atlantan mitalistit

Ihan hyväksi luonnehti presidentti Martti Ahtisaari suomalaisurheilijoiden panosta Atlantan olympiakisoissa. -Täytyy muistaa, että taso on kovempi joka vuosi. Sitä ei pidä unohtaa, muistutti valtionpäämies Linnan Goottilaisessa salissa.

Kahvitilaisuuteen oli kutsuttu tietysti kaikki neljä mitalistia: Heli Rantanen, Marko Asell, Jani Sievinen ja Seppo Räty. Kutsu kahvikupposen äärelle oli käynyt myös pisteille sijoittuneille urheilijoille.

Urheilijat marssivat Goottilaiseen saliin joukkueen ylijohtajan Ilkka Kanervan johdolla. Mukana olivat myös mm. olympiakomitean valmennuspäällikkö Heikki Kantola ja Suomen olympiakomitean puheenjohtaja Tapani Ilkka. Peilisaliin katetun kahvipöydän ääreen istahti niin ikään lajivalmentajia. Kaikkiaan oli vieraita kolmisenkymmentä.

Presidentin oikealla puolella istui keihäänheiton kultamitalin voittanut Heli Rantanen ja vasemmalla puolella 200 metrin sekauinnissa hopeaan yltänyt Jani Sievinen. Valtionpäämiestä vastapäätä istuivat kreikkalais-roomalaisessa painissa 74 kilon sarjassa hopeaa napannut Marko Asell ja keihäänheitossa viimeisellä heitolla pronssiin sisuuntunut Seppo Räty.

"Heräsin ja kömmin television äärelle"

Presidentti Ahtisaari toivotti Atlantasta palanneet lämpimästi tervetulleiksi ja onnitteli heitä.
-Tiedän, että jokainen on tehnyt ehdottomasti parhaansa vallinneissa olosuhteissa.
Ahtisaari muistutti, että taso on tullut yhä kovemmaksi kun vertaa aiempaan tulostasoon.
-On kaikki syy olla tyytyväinen tulokseen, hän sanoi.

Presidentti kertoi itse - kuten lukemattomat muut suomalaiset - heränneensä useana yönä ilman kellonsoittoa ja kömpineensä television äärelle. Näin hän teki mm. viime sunnuntain vastaisena yönä.

Presidentillä ja Rädyllä hyvä paineensietokyky

Seppo Rädylle presidentillä oli mukava juttu kerrottavana. Vuoden virassaolon jälkeen Ahtisaari sanoi saaneensa valokuvan, jossa hän kättelee Rätyä.
-Kuvan alla luki, että meillä molemmilla on hyvä paineensietokyky.
Presidentti toivotti kaikille hyvää kotiintuloa ja toivoi, että urheilijat saisivat myös hetken omaa aikaa ennen kuin seuraavat koitokset odottavat.

Kahvitilaisuuden Linnassa piti ennakkosuunnitelman mukaan alkaa klo 15.30, mutta kahvipöydän ääreen istahdettiin miltei kaksi tuntia myöhemmin, sillä Yhdysvalloista tullut kone myöhästyi reilusti. Ilkka Kanervan mukaan samana päivänä pyrki Atlantasta matkaan noin neljännesmiljoona ihmistä.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.