Mainos

Ähtärin eläinpuisto vaikeuksissa: Pandat rokottivat kassaa, yhtiö pyytää kaupungilta pääomitusta

Ähtärin Eläinpuisto ja tytäryhtiöt Snowpanda Resort Ähtäri Zoo sekä Hotelli Mesikämmen ovat anoneet Ähtärin kaupungilta rahoitusta viime vuoden heikon tuloksen vuoksi. Eläinpuisto kertoo asiasta tiedotteessa.

Yhtiö esittää Snowpanda Resort Ähtäri Zoo:lle ja Hotelli Mesikämmen Oy:lle 2 miljoonan euron pääomitusta, Ähtärin kaupunki on eläinpuiston pääomistaja. Lisäksi lyhytaikaisia lainoja pitkäaikaistetaan.

Ähtärin Eläinpuiston hallituksen puheenjohtaja Mikko Savola kertoo tiedotteessa, että hallitus käynnisti viime vuoden lopulla toimia talouden korjaamiseksi, mutta vaikutukset ovat alkaneet näkyä vasta tämän vuoden puolella.

Kävijämäärät olivat odotettua huonommat

Yhtiön heikon rahatilanteen pääsyynä on pandojen saapuminen Kiinasta, sillä panda-hankkeen kuluja on maksettu yhtiön kassasta. Tiedotteen mukaan tilinpäätöstiedot vahvistuvat toukokuun lopulla, mutta viime vuoden konsernitilinpäätös asettuu noin miljoona euroa tappiolliseksi.

Tappiosta noin 800 000 euroa on panda-hankkeen kuluja. Yhtiön kassan ohella pandojen tuomia kuluja on maksettu myös lyhytaikaisilla rahoitusjärjestelyillä.

Eläinpuiston mukaan viime vuoden kävijämäärät alittivat selvästi odotukset. Yhtiö uskoo, että ihmiset jäivät odottamaan pandojen saapumista. Yhtiön mukaan tämä vuosi on lähtenyt hyvin käyntiin.

– Olemme tyytyväisiä kävijämääriin, jotka ovat yli budjetoidun ja odotamme talouden oikenevan vuoden aikana kassavirran ja nyt tehtävien rahoitusjärjestelyjen ansiosta, kertoo Ähtärin Eläinpuisto Oy:n toimitusjohtaja Jonna Pietilä.  

Video: Käsintehty mäntykuula innoitti Lumin villiin leikkiin.

0:51

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.