Mainos

Ahosen eläkepuheet raivostuttavat Paperiliitossa - potkut uhkaavat

Paperiliiton puheenjohtajan Jouko Ahosen lausunnot eläkejohtajien palkkioista ovat suututtaneet liiton kenttäväen perinpohjaisesti. Tilanne on tulehtunut siihen pisteeseen, että Ahosen jatko liiton johdossa on vaakalaudalla.

Liiton hallitus pitää kokouksen huomenna ja Ahoselta vaaditaan seikkaperäistä selvitystä kommenteistaan. Ahosen ura voi saada sinetin jo torstaina Paperiliiton valtuuston kokouksessa.

MTV3:n tietojen mukaan Ahosen kommentit 8. marraskuuta Ylen A-studiossa synnyttivät varsinaisen myrskyn paperiliiton jäsenistössä.

- Puolustuspuheita eläkejohtajien muhkeista palkkioista on vaikea ymmärtää aikana, jolloin omalla jäsenkunnalla ei mene hyvin. Tehtaita on suljettu ja paperimiehiä jäänyt työttömäksi, sanoo yksi liittovaikuttajista.

- Tämä on Ahosen vaikein paikka Paperiliitossa. Häneltä vaaditaan nyt perusteellista selvityksestä, summaa toinen.

Paineita oli aiemminkin

Jouko Ahoseen on kohdistunut jäsenistön painetta ennen palkkiopuheitakin. Ahonen istuu eläkeyhtiö Varman hallituksessa ja Varma on Stora Enson suuri omistaja. Osan jäsenistöstä on ollut vaikea ymmärtää Ahosen omistaja-roolia metsäyhtiössä, joka sulkee Suomesta tehtaita ja irtisanoo paperityöläisiä.

Ahosen asemaa vaikeutti myös Helsingin Sanomien tuore selvitys, jonka mukaan Ahoselle ja muille eläkeyhtiöiden hallituksissa istuville ay-johtajille maksetaan kokouspalkkioiden lisäksi tuhansien eurojen vapaaehtoista eläkettä.

Jouko Ahonen on johtanut Paperiliittoa vuodesta 2003.

Katso Markus Pirttijoen juttu

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.