Mainos

Ahmad Chalabista annettu pidätysmääräys Irakissa

Irakin hallintoneuvoston entisestä jäsenestä Ahmad Chalabista on annettu pidätysmääräys. Ahmadia epäillään rahanväärentämisestä.

Irakilaisviranomaiset ovat antaneet pidätysmääräykset maan johtaviin politiikkoihin kuuluvasta Ahmad Chalabista ja hänen sukulaisestaan Salem Chalabista. Määräykset tulivat ilmeisesti Yhdysvaltain nimittämältä irakilaistuomarilta.

Ahmad Chalabi oli Irakia väliaikaisesti johtaneen hallintoneuvoston puheenjohtaja. Salem Chalabi taas johtaa irakilaista tuomioistuinta, jossa käydään oikeutta Saddam Husseinia vastaan.

Ahmadia epäillään rahanväärentämisestä ja Salemia murhasta. Molemmat miehet kiistivät syytökset jyrkästi CNN-kanavan haastattelussa ja pitivät niitä skandaalimaisina.

Salem Chalabin mukaan Ahmadin talosta löytyi muutama kuukausi sitten tehdyssä ratsiassa kyllä muutamia väärennettyjä dollareita, mutta hän oli saanut ne tutkittavaksi toimiessaan hallintoneuvoston johdossa. Omaan murhaepäilyynsä hän totesi, että hänen katsotaan ilmeisesti joskus uhkailleen jotakuta henkilöä, joka on sittemmin tapettu.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.