Ahdistaako arki? Näin teet elämästäsi ihmeellisempää!

Ahdistaako arki? Tuntuuko aamuisin herääminen iskulta vatsaan? Pieni luksus ja hemmottelu arjen keskellä tekevät ihmeitä hyvinvoinnille.

Pienillä asioilla on paljon merkitystä siinä, millainen vireystasosi on ja miten elämäsi koet. Tärkeintä on tietenkin huolehtia säännöllisistä elämäntavoista, sillä väsyneen ja stressaantuneen ihmisen on vaikea nauttia mistään.

Nuku tarpeeksi, ulkoile, harrasta liikuntaa ja syö hyvää ruokaa, joka on paitsi terveellistä, myös herkullista.

Älä unohda antaa itsellesi aikaa säännöllisin väliajoin. Vietä hetki kauneushoitolassa tai hieronnassa, tai järjestä itsellesi oma koti-spa. Nauti lasillinen viiniä, katso hyvä elokuva tai venyttele kerrankin kunnolla. Hetki voi olla millainen tahansa, kunhan se auttaa sinua nollaamaan aivosi täysin ja unohtamaan arjen kiireet. Jos kalenterista ei tunnu löytyvän hemmotteluhetkelle tilaa, tee sitä. Varaa yksi ilta viikossa, joka on aina vain sinua varten ja pidä siitä kiinni.

Muista myös hemmotella välillä läheisiäsi: yllätä miehesi romanttisella illallisella kahden kesken tai kutsu ystävät viettämään rentouttavaa iltaa.

Parempi ruokavalio lähtee pienistä asioista

Unohda mullistavat ruokaremontit ja tuo pieni pala terveyttä ruokavalioosi pienillä muutoksilla: ota hieman enemmän salaattia lautasellesi kuin aiemmin, vaihda välipalapullasi banaaniin ja juo limsan sijaan vettä. Kaikkea ei tarvitse muuttaa, mutta muutamalla päivittäisellä valinnalla olosi on energisempi ja parempi.

Kannattaa myös valmistaa kerralla isompi satsi ruokaa, jolloin voit pakastaa osan ja vältyt päivittäiseltä pakko-kokkaukselta. Muista myös ettei aina tarvitse syödä kotona, sillä ravintolassa herkuttelu on juuri sitä arjen luksusta.

Ulkoilu kannattaa

Etkö ehdi koskaan lenkille? Jos liikkumiseen ei liikene aikaa, unohda siitä stressaaminen ja paranna tilannetta pienillä asioilla. Tuttu Jää pysäkkiä aikaisemmin bussista -neuvot toimivat aivan yhtä hyvin, joten valitse lyhyille matkoille auton sijaan omat jalat tai polkypyörä, vaihda hissi portaisiin ja katsele televisiota käsipainojen kanssa.

Ulkoilun lisääminen myös takaa paremmat yöunet. Älä unohda itseäsi arjen pyörteisiin, sillä olet itse tärkein osa jaksamistasi.

Huolehdi siisteydestä!

Koti on tärkeä paikka, vietäthän siellä suurimman osan ajastasi. Pienillä asioilla on paljon vaikutusta siihen, miten koet asiat.

Ykkösasia on tietenkin siisteys, joka kiireen keskellä tuppaa helposti unohtumaan. Tee siis sen huolehtimisesta mahdollisimman helppoa - päivitä pölyyntyneet siivousvälineet ja järjestä siivouskaappisi. Kun et saa päällesi tavararöykkiötä imuria ulos ottaessasi, työn aloittaminen tuntuu huomattavasti helpommalta. Hoida myös pienet sotkut heti kun ne syntyvät, kiinnitä huomiota vaatehuoltoosi ja järjestä kaapit ja komerot. Katso lisävinkkejä tavaroiden karsimiseen tästä ja kodin kaaoksen selättämiseen tästä.

Myös tuoksuilla on enemmän vaikutusta kuin luuletkaan - hanki liinavaatekaappiisi raikkaita tuoksupusseja ja huolehdi huoneiden tuuletuksesta säännöllisesti. Kuivata myös pyykkisi ulkona, jos se on mahdollista - mikään ei voita raikkaan pyykin tuoksua!

Älä kuitenkaan muutu siivousintoilijaksi - jos väsyttää, ota oikeasti aikaa itsellesi äläkä stressaa sotkuisesta keittiöstä tai kenkäläjästä eteisessä. Jos asuntosi on kipeästi suursiivouksen tarpeessa eikä sinulla ole sille aikaa, älä suotta stressaa vaan ota siivouspalveluun yhteyttä. Kaikkea ei aina tarvitse tehdä itse.

Pienet asiat auttavat

Herääminen on taatusti mukavampaa, jos sängystä noustessasi saat kietoutua pehmeään aamutakkiin ja laittaa varpaasi kylmän lattian sijaan lämpimälle matolle. Kiinnitä siis huomiota kodin tekstiileihin - hanki runsaasti pehmeitä, lämpimiä materiaaleja. Hanki torkkupeitto, johon on mukava kietoutua televisiota katsellessa ja osta uusia pehmeitä pyyhkeitä, jolloin aamusuihku muuttuu pieneksi hemmotteluhetkeksi.

Käy myös läpi kylpyhuoneesi sisältö ja siivoa pois vanhentuneet voidepurkit ja ylimääräiset tavarat. Kiinnitä myös huomiota kosmetiikkatuotteittesi laatuun ja tuoksumaailmaan - nehän ovat arjen ylellisyyttä parhaimmillaan.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja