Mainos

Tavarasade kertoo, että omistat liikaa turhuuksia

Ovatko häälahjasi edelleen olohuoneessa, survottuna pöydän alle tai kaapin nurkkaan? Nämä merkit kertovat, että kodissasi on ihan liikaa tavaraa – tai liian vähän kaappeja.

Vaikka häälahjaksi saatu astiasto olisi miten kaunis, ei sitä kannata säilyttää, jos se vain vie tilaa kodissasi. Sängyn alla ei kannata säilyttää mitään vain siksi, että poissa silmistä oleva esine on myös poissa mielestä. Kurkista vessaasi. Tarvitsetko todella neljää kosteusvoidetta, kolmea kasvojenpesuainetta ja vuoden vessapaperivarastoa? Karsi turhat pois. Saman projektin voi suorittaa keittiössä: purkkeja ja mausteita on turhaa säilyttää vain siksi, että aiot "vielä joskus" tehdä italialaisia ruokia, joihin tarvitset juuri nämä säilykkeet.

Säilytätkö aterimia astianpesukoneessa? Muovisen korin hommaaminen ei luultavasi ole liian kallista edes minimaaliselle budjetille.

Tavarasade kaapista?

Autotalli on hyvä paikka säilyttää ylimääräisiä tavaroita. Jos varastointisi on edennyt auton takapenkille ja takakonttiin asti, kannattaa harkita tavaravuoren karsimista.

Autotallissakaan ei kannata säilyttää tavaraa, joka on työnnetty "sekalaista"-lapulla varustettuun pahvilaatikkoon. Muistatko oikeasti, mitä laatikoissa on? Jos vastaus on kielteinen, lajittele rojut.

Kokeile avata kaappien ja lipastojen laatikoita. Saatko yhden auki avaamatta toista? Jos kolme lootaa liukuu auki, kun avaat ylimmäistä, niissä on aivan liikaa tavaraa – luultavasti aivan turhaan. Kaapit sen sijaan ovat liian täynnä, jos niskaasi putoaa jotakin joka kerta, kun avaat yläkaapin oven.

Omistatko edelleen videoita? Vaikka ensimmäinen videokasettisi olisi tunnearvoltaan korvaamaton, se on silti kotonasi vain viemässä tilaa. Älä säilytä tallenteita, joita et koskaan katso, tai jotka ovat jo kuvan- ja äänenlaadultaan pilalla. Muista, ettei edes uusimpia hittijulkaisuja tarvita kahta kappaletta.

Lue myös:

(MTV LIFESTYLE)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.