Expressen: Irakista saatu tietoja Isis-uhasta Tukholmassa

Ruotsin turvallisuuspoliisi Säpo on saanut Irakin turvallisuuspalvelulta tietoja, joiden mukaan seitsemän tai kahdeksan Isis-järjestön jäsentä on saapunut Ruotsiin, kertoo Expressen-lehti. Tietojen mukaan Ruotsiin saapuneet suunnittelisivat terroritekoja Tukholmassa. 

Aftonbladet kertoi aiemmin tänään, että Ruotsin turvallisuusviranomaiset ovat alkaneet selvittää mahdollista terroriuhkaa. Lehden mukaan viranomaiset ovat saaneet uhkaan viittaavaa tietoa.  

Turvallisuuspoliisi Säposta kerrotaan lehdelle, että sekä Säpo että valtakunnantason poliisi arvioivat nyt tietoja tehostetussa valmiudessa.  
Saaduista tiedoista ei kerrota mitään yksityiskohtia, ei myöskään sitä, milloin ne on saatu. Turvallisuuspoliisi ei myöskään halua vastata lehden kysymyksiin siitä, etsitäänkö jotakuta epäiltyä tai onko joku pidätetty poissaolevana. Saatuihin tietoihin suhtaudutaan kuitenkin vakavasti. 

Uhka ei ainakaan toistaiseksi muuta Ruotsin terrorivalmiustasoa.   

Säpon tiedottajan Simon Bynertin mukaan turvallisuusviranomaiset saavat melko usein terroriuhkaan liittyviä vihjeitä.

– Mutta en kuitenkaan sanoisi, että nyt meneillään olevat toimenpiteet ovat tavallisia.

Suojelupoliisin mukaan Ruotsin terroriuhkaepäilyllä ei tällä tietoa ole vaikutuksia Suomeen.  

– Toistaiseksi ei ole sellaista tietoa, joka aiheuttaisi Suomessa tarpeen muuttaa uhka-arviota, ylitarkastaja Tuomas Portaankorva sanoo.   

Ruotsi ilmoitti tiukentavansa terrorisminvastaista toimintaa marraskuussa 2015. Katso video:

Lue myös:

    Uusimmat