Aftonbladet: Naton räjähdeasiantuntijat voisivat auttaa Ruotsia jengiväkivallan torjunnassa

Ruotsissa jengirikollisuuteen liittyviä räjähdyksiä on tehty syyskuun loppuun mennessä enemmän kuin koko viime vuoden aikana yhteensä 2:06
Ruotsissa jengirikollisuuteen liittyviä räjähdyksiä tehtiin syyskuun loppuun mennessä enemmän kuin koko viime vuoden aikana yhteensä.

Torstaina illalla miestä ammuttiin Helsingborgissa, yötä vasten Malmössä ammuttiin asunnon ovea.

Sotilasliitto Naton räjähdeasiantuntijat voisivat auttaa Ruotsin poliisia jengiväkivallan torjunnassa, sanoo ruotsalainen Nato-upseeri Raffe Thein Aftonbladet-lehdelle. Thein työskentelee Espanjan Madridissa sijaitsevassa tienvarsipommien torjunnan koulutuskeskuksessa.

Räjähteet ovat olleet Ruotsin jengiväkivaltaisuuksissa käytetyimpiä aseita. Sellaisista maista, joissa ei käydä sotaa, vain Meksikossa tapahtuu Ruotsia enemmän räjähdyksiä, kertoi kriminologi Ardavan Khoshnood uutistoimisto TT:lle syyskuussa.

Ruotsissa puolustusvoimat on määrätty auttamaan poliisia rikollisjengien vastaisessa kamppailussa.

Asuntoa kohti ammuttiin Malmössä

Malmössä Lorensborgin kaupunginosassa sijaitsevaa asuntoa kohti ammuttiin perjantain vastaisena yönä, kertoi Sydsvenskan-lehti. Kukaan ei haavoittunut laukauksista, jotka ammuttiin rappukäytävässä asunnon ovea kohti.

Yöllä ei ollut vielä vahvistettu sitä, oliko asunnossa ketään sisällä hyökkäyshetkellä. Viranomaiset hälytettiin paikalle hieman puolenyön jälkeen.

Poliisilla ei ollut vielä yöllä tiedossa sitä, kuka tai mikä oli laukausten kohteena tai sitä, liittyikö hyökkäys maata vaivaaviin jengiväkivaltaisuuksiin.

Torstaina illalla mies haavoittui ampumisessa Helsingborgissa, kertoo Expressen. Yksi henkilö on otettu kiinni murhan yrityksestä epäiltynä.

Lue myös:

    Uusimmat