Afrikan pitkään matalana pysynyt koronatartuntamäärä alkoi kohota

Afrikan pitkään matalana pysynyt koronatartuntojen määrä alkoi kohota merkittävästi viikonloppuna. Terveydenhuollon asiantuntijat ovat varoittaneet, että Afrikassa moni sairaala ei kykene hoitamaan suurta määrää koronapotilaita.

Jotkut maat, kuten Ruanda, Mauritius ja Burkina Faso, ottivat käyttöön rajoituksia muun muassa liikkumiseen. Ehkä tiukimmat säännöt määräsi Ruanda. Osa muista Afrikan valtioista ei ole toistaiseksi katsonut rajoituksia tarpeellisiksi.

Sunnuntaihin mennessä Afrikassa oli todettu noin 1 100 koronatartuntaa. Niistä noin 1 000 on löydetty Saharan eteläpuolella sijaitsevissa maissa, joissa koronakuolemia on tullut tietoon yhteensä kuusi.

Afrikan johtavan talousmaan Etelä-Afrikan terveysministeri Zweli Mkhize arvioi äskettäin, että enimmillään noin kaksi kolmasosaa Etelä-Afrikan väestöstä saattaa saada koronaviruksen tartunnan.

Slummit koronankin riskipesäke

Afrikan suurkaupunkien riskinä on pidetty sitä, että etenkin slummeissa ihmisten on liki mahdotonta vetäytyä karanteeniin tai pitää turvaväliä toisiinsa.

Vuonna 2016 yhdysvaltalainen ajatuspaja Rand Corporation arvioi, että maailman 25:stä infektiosairauksien leviämiselle alttiimmasta valtiosta 22 sijaitsee Afrikassa. Rand Corporationin mukaan Afrikan halki kulkee poikittaissuunnassa sairauksien leviämiselle otollinen vyöhyke, joka lähtee Saharan eteläosista ja jatkuu Sahelin kautta Afrikan sarveen. Monessa alueen maassa on käynnissä aseellisia konflikteja.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja