Abu myi munuaisensa 10 000 dollarilla - sai vain osan rahoista ja kovat kivut kaupan päälle

Kreikan pakolaisleireillä turvapaikanhakijat valmistavat itse hengityssuojaimia 2:01
Video: Kreikan pakolaisleireillä turvapaikanhakijat valmistavat itse hengityssuojaimia

Yli kolme miljoonaa syyrialaista on paennut kotimaassaan riehuvaa väkivaltaa Turkkiin. Joidenkin pakolaisten taloudellinen tilanne on CBS Newsin mukaan ollut niin huono, että he ovat alkaneet myydä elimiään.

Epätoivoisille pakolaisille on tarjottu Facebookissa rahaa elintenluovutusta vastaan. Monessa tapauksessa kyse on ollut huijauksesta, eikä rahaa ole operaation jälkeen tullukaan.

Sivusto kertoo Syyriasta neljä vuotta sitten paenneesta Abu Abdullahista, joka ansaitsee metallityömiehenä Turkissa 300 dolaria kuussa. Hän myi toisen munuaisensa 10 000 dollarilla.

Elintenvälittäjä maksoi hänelle kuitenkin vain puolet sovitusta ja katosi. Abdullah ei saanut jälkihoitoa ja kertoo tuntevansa nyt usein kipua.

Ihmisten elinten myynti ja ostaminen on kiellettyä Turkissa. Elintenluovuttajien täytyy yleensä olla elinsiirtoa tarvitsevan lähiomainen. Tämä on johtanut väärennettyjen dokumenttien käyttöön, jossa elintenluovuttajat valehtelevat olevansa lähiomaisia. Korkealaatuisen väärennetyn asiakirjan saa 200 dollarilla.

Lue myös:

    Uusimmat