39 kuollutta löydettiin rekasta Britanniassa: Näin vaarallinen ihmissalakuljetus toimii – "Kylmärekan kyydissä olisin voinut olla minä"

Yhdysvaltalaisen uutiskanava CNN:n toimittaja tapasi kaksi Vietnamista Britanniaan salakuljetettua naista. Naiset onnistuivat pääsemään maahan vaarallisen ihmissalakuljetusreitin kautta.

Toiset eivät ole olleet yhtä onnekkaita. Lokakuussa Britanniasta löydettiin 39 kuollutta vietnamilaista kylmärekan kyydistä.

– Pelottaa kovasti, sillä se olisin voinut olla minä, toinen naisista kertoo toimittajille.

Hannahiksi haastattelussa kutsuttu nainen kertoo, että hänen setänsä myi hänet hyväksikäyttäjien armoille Kiinaan.

Tuona aikana hänet pakotettiin työskentelemään prostituoituna. Muutaman kuukauden kuluttua naiselle annettiin Kiinan passi ja hänet laitettiin lennolle Unkariin.

Unkarista matka jatkui rekan kyydissä kohti Britanniaa. Nainen kertoo heränneensä jossain päin Englantia ja onnistuneensa pakenemaan kyydistä. Hän kertoo myös, että salakuljettajien tarkoituksena oli teettää hänellä työtä sedän velkojen maksamiseksi.

Nykyisin nainen elää jatkuvassa pelossa. Hän on sittemmin saanut apua muun muassa Pelastusarmeijalta. Silti pelko siitä, että salakuljettajat löytävät hänet, elää.

Kiinan kautta Eurooppaan

Toinen CNN:n haastattelemista vietnamilaisista kertoo paenneensa maasta hänen perhettään kohdanneen uskonnollisen vainon vuoksi. Isoäiti oli myynyt suvun maata rahoittaakseen salakuljettajille maksettavan maksun.

Michelleksi kutsuttu nainen kertoo, että heidän perinteistä buddhalaisuutta harjoittava perheensä on vainon kohteena, sillä kyseinen suuntaus on Vietnamissa kiellettyä. Hän kertoo, että hänen sukulaisiaan on jopa tapettu uskonnon vuoksi.

Ensin salakuljettajat veivät hänet Kiinaan, josta matka jatkui kiinalaisen passin ja saattajan kanssa lentäen kohti Pariisia. Pariisin jälkeen hänet laitettiin rekan kyytiin kohti Englantia.

– En tiedä, kuinka vältimme passintarkastukset, nainen kertoo.

Usein järjestäytyneen rikollisuuden hallussa olevan ihmissalakuljetuksen kitkeminen on Britannian ja muiden Euroopan maiden viranomaisille valtava haaste.  

Lähde: CNN

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja