Mainos

ABB:llä yt-neuvottelut Paimiossa ja Vaasassa

Tuotantoyksikkö Paimiossa suljetaan, Vaasassa tarkoitus vähentää 20 henkeä.

Sähkövoima- ja automaatioteknologiayhtiö on aloittanut yt-neuvottelut Paimiossa ja Vaasassa yhteensä 85 työntekijän vähentämistarpeen vuoksi. Paimion 60 hengen tuotantoyksikkö suljetaan näillä näkymin syksyllä.

ABB:n pienjännitejärjestelmän yksikön johtaja Antti Heikkilä kertoi STT:lle, että Paimion tehdas jouduttaneen sulkemaan, koska alan markkinointitilanne jatkuu vaikeana. Helsingissä työntekijöillä sen sijaan olisi työmahdollisuuksia.

Yt-neuvottelut alkoivat Paimiossa eilen. Ne koskevat Paimion yksikön kaikkia työntekijöitä. Vaasan tehtaalla neuvottelut alkoivat tänä aamuna 20 hengen vähentämiseksi.

ABB:llä on yksiköitä Suomessa useilla paikkakunnilla ja työntekijöitä yhteensä noin 6 500. Sekä Helsingissä että Vaasassa on 2 500 työntekijää.

Pienjännitejärjestelmän yksikön pääluottamusmies Seppo Korpi ihmettelee, miksi työnantaja ei siirrä tuotantoa vaan pyrkii siirtämään työntekijöitä.

-Tämä on kylmää kyytiä. Työnantaja on tehnyt päätöksen, että Paimion tehdas suljetaan. Mitään tuskin on tehtävissä. Totta kai neuvotellaan, mutta päätökset on jo tehty, Korpi sanoi synkkänä.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.