Mainos

Aasian kehityspankki uskoo kasvuun

Itä-Aasian maiden talouskehitys on toipumassa viime vuoden taantumasta odotettua nopeammin, arvioi Aasian kehityspankki ADB tuoreessa neljännesvuosikatsauksessaan.

ADB:n mukaan toipuminen on kuitenkin vielä melko vaatimatonta. Yhdysvaltain taloustilanne tai Lähi-idän tilanne ovat vaaratekijöitä myös Itä-Aasian talouskasvulle.

-Kasvu on kiihtynyt monissa Itä-Aasian talouksissa kotimaisen kysynnän lisääntymisen ja liike-elämän luottamuksen vahvistumisen vuoksi, ADB arvioi tuoreessa katsauksessaan.

Pankin mukaan Itä-Aasian maat voisivat vahvistaa alueen elpymistä alentamalla korkotasoa kysynnän kiihdyttämiseksi. ADB kuitenkin varoitti, että jos Yhdysvaltain talous elpyy odotettua hitaammin, se voi merkitä vaikeuksia myös Itä-Aasian talouksille. Ongelmia tietää myös se, jos Lähi-idän tilanne johtaa öljyn hinnan nousuun.

ADB:n selonteko kattaa Kiinan, Etelä-Korean, Brunein, Burman, Kambodzhan, Indonesian, Laosin, Malesian, Filippiinit, Singaporen, Thaimaan ja Vietnamin.

Viime vuonna talouskasvu jäi vähäiseksi tai oli jopa negatiivinen monissa Itä-Aasian maissa pääasiassa Yhdysvaltain ja muun maailman talousvaikeuksien vuoksi. Ensi vuodeksi ADB ennustaa valoisampia aikoja. ADB:n mukaan Kiinan talous kasvaa ensi vuonna 7,2 prosenttia. Vietnamin se ennustaa yltävän 5,7 prosentin kasvuun ja Etelä-Korean 4,7 prosenttiin. Malesialle ja Filippiineille ADB ennustaa 3,6 prosentin kasvua ja Thaimaalle 2,8 prosentin.

Kotimaisen kysynnän tukemisen lisäksi Itä-Aasian maiden olisi ADB:n mukaan jatkettava rakenneuudistuksia finanssisektoreilla ja yritysmaailmassa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.