Mainos

Aarnion mukaan lisätutkinnan kulkulupa ei ollut hänen

Jari Aarnio kyseenalaisti hovioikeudessa uudelleen poliisilaitoksen kulkutagia koskevan lisätutkinnan. Hänen mukaansa hänen henkilökohtaisen kulkulupansa tietoja tutkinnassa ei ole.

– Täytyy toivoa, että oman tagin tiedot löytyisivät vielä. Ainakaan näissä ei ole.

Aarnion mukaan tutkinnan tagin tietojen perusteella hän ei olisi koskaan tullut aamulla töihin.

– Näinhän se ei ollut, minulla on ollut kokonaan toinen kulkutagi.

Aarnion mukaan nyt käsiteltävä kulkulupa oli yhteisessä käytössä. Sitä vain säilytettiin hänen virkahuoneessaan samassa nipussa teknisen tilan kanssa.

– Niitä sai lainata aina kun meni tekniseen tilaan.

Saman perustelun on aiemmin kertonut Aarnion puolustus.

Syyttäjät puolestaan ovat katsoneet, että kulkulupa kytkee Aarnion yhä tiiviimmin Pasilan miehen puhelinten käyttäjäksi.

Helsingin huumepoliisin entinen päällikkö Jari Aarnio tuomittiin käräjillä kymmenen vuoden vankeuteen muun muassa törkeistä huume- ja virkarikoksista. Aarnio vaatii hovissa kaikkien syytteidensä hylkäämistä.

"Vaihdeltiin lennosta ja kaikenlaista"

Aarniolla ei omien sanojensa mukaan ole muistikuvia, miten kulkuluvat jaettiin, kun osa huumepoliiseista joutui siirtymään Itä-Pasilan väistötiloihin eikä siitä, miten kulkuluvat olisi dokumentoitu.

– Mitään muistikuvaa ei ole, miten se jakaminen on tapahtunut tai dokumentointi. Sellainen ajatus on, että ne on meille joku henkilö jakanut. En muista sellaista tilannetta, että olisin käynyt kuittaamassa.

Aarnion puolustusasianajaja kysyi Aarniolta, muistaako hän, että kulkulupien toiminnassa olisi ollut jotain ongelmia.

– Minusta siellä oli jotain probleemia niiden kanssa. Kaikilla ei päässyt sinne minne piti ja vaihdeltiin lennosta ja kaikenlaista.

Iltapäivällä äänessä mahdollisesti syyttäjä

Hovioikeudessa Aarnion kuulemisessa aiheena ovat tänään Pasilan miehen puhelimet, joita käräjäoikeuden tuomion mukaan Aarnio käytti yhteydenpitoon rikoskumppaniensa kanssa.

Aarnio kertoi aamupäivällä vuolaasti työstään huumepoliisin päällikkönä ja yleisesti huumepoliisin työstä. Hän korosti muun muassa tietolähdetoiminnan salaisuutta ja sitä, että huumepoliisin päällikön työ on "kautta aikain" ollut hyvin operatiivista.

Aarnio totesi myös, ettei häntä ole oikeusprosessin ja häntä koskevan tutkinnan aikana päästetty riittävästi tarkastelemaan omaa työtään koskevaa materiaalia. Hänen mukaansa on mahdoton muistaa, onko hän vuosia sitten käyttänyt jotakin tiettyä puhelinta.

– Koko prosessissa vieläkin, sitä materiaalia ei anneta, jolla voisin puolustautua.

Aarnion kuuleminen alkoi tänään hänen avustajansa Riitta Leppiniemen kyselyllä. Myöhemmin päivällä ääneen pääsee mahdollisesti myös syyttäjä. Sitä ennen on osio, joka käsitellään suljetuin ovin.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.