Mainos

Aarnion huumevyyhti: Kaikki syytetyt kiistävät kaikki rikokset

Huumevyyhdin ensimmäinen käsittelypäivä on edennyt tynnyrijutun osalta puolustusten puheenvuoroihin. Jari Aarnio ja kaikki muut syytetyt kiistävät kaikki heihin kohdistuvat syytteet.

Aarnion puolustusasianajaja Riitta Leppiniemi kertoo, ettei Aarnio ole tuonut tai levittänyt syytekohdissa mainittuja hasiseriä, luonut Hollantiin huumekontakteja tai ole ollut prepaid-liittymien kautta yhteydessä huumausaineisiin liittyen. Leppiniemi myös toteaa, ettei Aarnio ole pyrkinyt suuntaamaan keskusrikospoliisin tutkintaa väärään suuntaan.

Puolustus kertoo, että kaikki Jari Aarnion toimet ovat liittyneet huumetutkintaan. Televalvontatiedot ovat linkittyneet Pasilaan ja syyttäjän mukaan Aarnio oli niin kutsuttu "Pasilan mies". Puolustuksen mukaan Aarnio asui Pasilassa, mutta siellä sijaitsee myös poliisitalo, mikä selittää teleliikenteen.

Myös Aarnion alaiset kiistävät syytteet virkasalaisuuden ja virkavelvollisuuden rikkomisesta. Alaisia syytetään perusteettomista televalvontalupien hankkimisesta. Yhden syytetyn puolustus kertoo, ettei syytetyllä ollut edes tietoa siitä, että syytekohdassa mainittuja televalvontalupia olisi hankittu.

Virolaista miestä syytetään rahanpesusta, koska hän sai Aarniolta lainaksi 50 000 euroa. Hän kertoi olevansa Aarnion ystävä ja sanoi, ettei olisi voinut koskaan aavistaa, että Aarniota syytetään tällaisesta huumevyyhdistä.

Tynnyrivyyhtiin liiittynyt nainen kiistää myös hankkineensa huumekontakteja Hollannista. Syyttäjän mukaan nainen toimi Aarnion rikoskumppanina. 

Tynnyrivyyhtiin liittyvistä rikoksista on syytettynä yhteensä kahdeksan henkilöä, jotka kaikki kiistävät heihin kohdistuvat syytteet.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.