Aarnio-tutkinnassa saatu lisätietoja Trevoc-yhteyksistä

Helsingin huumepoliisin päällikköön Jari Aarnioon liittyvässä lahjonta- ja virkarikosjutussa on tehty lisää kotietsintöjä, tiedottivat tutkinnanjohtajat torstaina. Aarnion ja seurantalaitteita valmistavan Trevocin yhteyksistä on saatu lisää tietoja. 

Tutkinnanjohtaja, syyttäjä Jukka Haavisto oli muutoin vaitonainen tutkinnan yksityiskohdista. 

– Minulla ei ole lisättävää tiedotteeseen. 

 Trevoc on keskiössä Aarnio-tutkinnassa. Aarnion epäillään saaneen etuuksia yksityisestä yhtiöstä ja osallistuneen esteellisenä hankintoihin, joita hänen työnantajansa yhtiöstä teki. 

Vangittuina on Aarnion lisäksi Trevocin ja sen tytäryhtiön nykyisiä ja entisiä vastuuhenkilöitä. Yksi näistä on suojelupoliisin ylietsivä ja toinen keskusrikospoliisista irtisanottu ylitarkastaja, joka oli aikoinaan kehittelemässä poliisin omaa seurantalaitetta ja toimi samalla sivutoimiluvalla Trevocin asiantuntijana. Lisäksi vangittuna on Aarnion vaimo, jota epäillään törkeästä rahanpesusta. 

Tutkijoita kiinnostaa Aarnioiden talohanke Porvoossa. Aarnioiden pojan nimiin ostettiin 35 000 eurolla tontti tammikuussa 2012. Rakennusluvan mukaan tontille ollaan rakentamassa omakotitaloa, autotallia ja saunarakennusta. Talo on ulkoa katsottuna lähes valmis. 

Naapurikylässä sijaitsee United Brotherhood -rikollisryhmittymän pomon siskon ja muiden sukulaisten tontti. Sisko oli vuonna 2009 perustamassa yritystä, joka nyt kuuluu Trevocin osaomistajiin. 

Aarniolla ja rikollispomolla on väitetty olevan läheiset välit. STT:n tietojen mukaan yhteydestä puhuttiin korkealla viranomaistasolla jo kuusi vuotta sitten huumepoliisin sotkuja setvittäessä.  

Lue myös:

    Uusimmat