Mainos

Aarnio-salissa puitiin sellipuheita - oliko Aarnio isäntä vai ei?

Aarnio-vyyhdissä kiisteltiin torstaina siitä mitä syys-lokakuussa 2012 Jokelan vankilan sellissä puhuttiin vai puhuttiinko mitään. 

45-vuotiasta Tero Kontkasta kuultiin torstaina todistajana Helsingin käräjäoikeudessa, kun Aarnio-vyyhti jatkui kaikkiaan 109:ttä päivää.

Torstaina kuultiin myös useampaa henkilöä, joiden mukaan petosrikoksista tuomittu Kontkanen vain sepittää tarinoita.

Kaikkiaan parikymmentä vuotta vankilassa istunut Kontkanen oli salissa syyttäjien todistajana. Jälleen vankina oleva Kontkanen istui salissa sermin takana, koska hän kertoi pelkäävänsä Jari Aarnion katsetta.

Kontkanen kertoi tapahtumista 2012 Jokelan vankilassa. Varsinaisen tynnyrijutun päätekijöihin lukeutunut Raine Sievälä oli tuotu samaan selliin.

Tynnyriorganisaatio

Syyttäjien käsityksen mukaan sekä Keijo Vilhunen että Raine Sievälä ovat olleet osa Pasilan miehen huumeorganisaatiota ja Jari Aarnio on Pasilan mies.

Aarnio on kiistänyt kaikki syytteet.

(Kuvan voi klikata suuremmaksi)


Tämän myöhemmin kuultu Sievälä vahvisti.

Kontkanen kertoi, että Sievälän kanssa oli puhuttu kaikenlaista. Sievälä oli kuulemma kertonut kuinka hän oli ollut Snoop Doggin bileissä isäntänsä järjestämänä ja hoitanut sinne kukkaa eli hasista.

Kontkasen mukaan hän luuli aluksi, että Sievälän isäntä oli silloinen United Brotherhood-pomo Keijo Vilhunen.

Kontkanen sanoi ihmetelleensä, kun Sievälä oli kertonut hallussaan olevasta ”vapaudut vankilasta”-kortista.

Tynnyrijutusta pitkää tuomiota istuva Sievälä puolestaan kertoi, että tynnyrijutusta ei puhuttu lainkaan, eikä varsinkaan mistään isännistä. - Miten olisin voinut puhua isännistä, koska sellaisia ei ollut.

Sievälä huomautti myös, ettei kukaan olisi uskaltanut puhua Vilhusesta mitään, koska samalla osastolla oli murhasta syytetty UB-mies. Puheet olisivat kantautuneet hänelle.

Vangit taputtivat

Sievälää oli vankilassa epäilty vasikaksi, mutta tilanne oli rauhoittunut kun Vilhuselta oli tullut käsky, ettei Sievälään saa koskea.

Tämän osan Sievälä vahvisti, mutta edelleen kiisti, että Vilhunenkaan olisi ollut mikään isäntä.

Kontkanen muisteli salissa hetkeä, jolloin aamun Helsingin Sanomista oli marraskuussa 2013 luettu Aarnion kiinniotosta. - Porukka rupes taputtamaan.

Kontkasen kertoman mukaan Sievälä oli mennyt omaan selliinsä, jonne Kontkanen kertoi seuranneensa häntä. - Sanoin, että nyt löytyi sun isäntäsi.

Kontkanen kertoi kysyneensä Sievälältä, etteikö tätä hävettänyt se, että poliisin kanssa tehtiin bisnestä samaan aikaan muut pilvimyyjät poltettiin.

Sievälän mukaan petosäijä Kontkasen puheet ovat mielikuvituksen tuotetta. - Joku vaikutin siellä on, mutta se olisi lääkärin asia tutkia.

Syyttäjä Antti Sundberg kysyi Kontkaselta mikä motiivi hänellä oli nyt kertoa asioista.

- Helsingin huumepoliisi toimii törkeästi vasikoiden kanssa. Epäiltyjä lavastetaan ja kiristetään. Jos et kerro, niin elämä tehdään hankalaksi, mutta jos ryhdyt yhteistyöhön, niin kaikki toimii. Tuo on minun mielestäni väärin.

- Rikollisen pitää olla rikollinen ja poliisin poliisi. Poliisin pitää tutkia rikoksia, eikä tehdä niitä.

”Ei uskottava”

Salissa kuultu Helsingin huumepoliisin Mika Kaunismäki kertoi, että Kontkanen on ammattirikollinen, jonka erikoisalana ovat petokset.

- Hän voi sanoa, että minä olen ollut osallinen Olof Palmen murhaan, jos siitä on hänelle hyötyä.

Kaunismäen mukaan Kontkanen voi kertoa erilaisia asioita, jos niiden kertominen jotenkin palvelee häntä itseään.

Kaunismäki kertoi myös, että Kontkanen oli tehnyt hänestäkin rikosilmoituksen.

Sen paremmin Jokelan vankilan apulaisjohtaja Jarmo Salminen ei uskonut Kontkasen kertomuksiin. Salminenkin kyllä vahvisti, että Kontkanen oli kuitenkin ollut Sievälän kanssa samassa sellissä.

- Tarina kuulosti aivan uskomattomalta, Salminen sanoi.

- Mistään ylämiehestä ei ole ollut puhetta minun kanssani, hän kertoi tapaamisistaan Kontkasen kanssa.

Salminen on vyyhdissä syytteessä muun muassa salaisten vankitietojen välittämisestä Aarniolle.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.