Mainos

Aarnio ihmettelee huumesyytteitä: Miksi tuomitut eivät nimenneet minua?

Helsingin huumepoliisin entinen johtaja Jari Aarnio kiistää kaikki häneen kohdistuneet syytteet. Syyttäjä vaatii hänelle kolmentoista vuoden vankeusrangaistusta. 

Huumesyytteiden kohdalla Aarnio korostaa vastauksessaan sitä, että kukaan jo tuomituista ei ole nimennyt häntä yhdeksi huumeliigan osalliseksi.

Jo tuomitut suomalaismiehet eivät ole Aarnion mukaan Aarnion mukaan liittäneet häntä toimintaan eivätkä myöskään tutkinnassa tarkkailussa olleet ulkomaalaiset tahot.

"Pasilan miestä" ei olekaan

Aarnion mukaan esitutkinnan keskiössä olevat teletunnistetiedot eivät mitenkään todista, että juuri hän olisi ollut ”Pasilan mies”, jota KRP epäili yhdeksi tynnyrijutun tekijöistä.

Aarnion vastauksessa todetaan, että ei ole olemassa yksittäistä ”Pasilan miestä” vaan tiettyjä prepaid-liittymiä ovat käyttäneet useat poliisit. Hänen mukaansa jälkikäteen on mahdotonta tietää, kuka liittymää on kulloinkin käyttänyt, varsinkin kun vain harvasta viestistä on saatavilla tietoja sisällöstä.

Aarnion mukaan Helsingin huumepoliisilla on ollut käytössään paljon enemmänkin prepaid-puhelimia kuin mitä tutkinnassa on nostettu esiin.

Aarnion vastauksessa kritisoidaan jälkikäteistä televalvontaa. Esimerkiksi prepaid-liittymä, jolla Aarnio olisi ollut yhteydessä Hollantiin, on ollut Aarnion mukaan käytössä myös sen jälkeen kun hänet oli jo otettu kiinni.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.