Mainos

Ääriprotestanttiryhmä ilmoitti ampuneensa katolilaisen toimittajan

Ääriprotestanttien ryhmä otti vastuun toimittajan kuolemasta.

Prostestantit teloittivat toimittajan.

Ääriprotestanttien ryhmä on ilmoittanut olevansa katolisen toimittajan murhan takana. Murha tehtiin eilisiltana Pohjois-Irlannissa.

Brittimielinen Red Hand Defenders -ryhmä RHD ilmoitti puhelimitse yleisradioyhtiö BBC:lle ampuneensa tutkivan toimittajan "lojalisteja vastaan tehtyjen rikosten vuoksi".

Lurganissa kotinsa edustalle ammuttu toimittaja oli Martin O'Hagan, 51. Hän oli matkalla kotiinsa vaimonsa kanssa pubista, kun hänet ammuttiin ohiajavasta autosta. Vaimo selvisi ilman vammoja.

Hyökkäyksessä oletettavasti käytetty auto löytyi poltettuna hieman myöhemmin.

O'Hagan oli saanut useita tappouhkauksia. Hän työskenteli Sunday World -sanomalehdessä, joka on erikoistunut Pohjois-Irlannin kiistaan. Hän oli kolmen tyttären isä.

O'Hagan on ensimmäinen toimittaja, joka on murhattu Pohjois-Irlannin kriisin kolmen vuosikymmenen aikana. Hän oli epätoivottu henkilö protestanttien ääriryhmien keskuudessa tiukan raportointinsa vuoksi.

Viime yönä Pohjois-Irlannin pääkaupungin Belfastin kadut pysyivät rauhallisina. Belfastissa protestantit hyökkäsivät kahtena aikaisempana yönä poliisijoukkoja vastaan. Taisteluissa loukkaantui lähes 50 ihmistä.

(MTV3-STT-Reuters-AFP-AP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.